Skip to main content

Kaikki uimarannat ovat nyt auki

Naarjärven sauna on PeU-Basketin hoidossa, tiistaina vuorossa oli Salli Aaltonen.Loputkin kaupungin virallisista uimarannoista aukeavat tällä viikolla. Naarjärven sauna on lämmennyt maanantaista ja lämpiää elokuun alkupuolelle asti joka päivä. Naarjärvi on eteläisen Salon parhaita perherantoja, matala vesi on rajattu laiturilla ja pitkän laiturin päästä pääsee hyppimään järveen viidestä metristä.

Naarjärvellä on lentopallokenttä, grillikatos, vessat ja pieni kioski. Saunarakennuksessa on lisäksi pieni kioski. Naarjärven sauna on PeU-Basketin hoidossa, joten kioskin luukun takana istuu puolestaan koripallojunnu. Tiistaina vuorossa oli Salli Aaltonen.
–Vesi on nyt kuusitoista astetta, kertoi Salli.
Avajaispäivänä kävi parikymmentä saunojaa, tiistaina oli vielä hiljaista.
–Ihme, vaikka maanantaina oli huonompi ilma.
Nartsi on kesätyöpaikka neljälle nuorelle.
–Myymme lippuja, hoidamme saunan, katsomme että ranta on kunnossa ja leikkaamme nurmikon.

Valvomattomia, ei EU-rantoja on eteläisessä Salossakin joka suunnalla. Mereen pääsee uimaan Meripirtin rannassa Särkisalossa. Kirakanjärven ranta Ylönkylässä on mukava ilta-aurinkopaikka, mutta kallioinen ranta ei ole kovin hyvä pikkulapsille. Vähäjärvi Sauruntien varressa on lapsiperheiden suosikki, pienen järven vesi lämpenee nopeasti.
Mathildedalinjärven luusuassa on hiekkapohjainen pieni uimaranta, varustuksena kaksi pukukoppia.
Kiskossa on Iso-Kiskon rannalla uimapaikka, missä varusteina laituri, pukukopit ja grillikatos. Rannalle löytää Uudenmaantieltä.

Kaupungin huostassa olevien rantojen lisäksi on kymmeniä entisiä yleisiä rantoja, joissa voi käydä pulahtamassa. Perniössä näihin kuuluuu muun muassa Pitkäjärvi, Mathildedalissa on meriuimaranta, samoin kuin Förbyssä.

Jaa artikkeli: