Skip to main content

Kahvia, leikkiä ja yhdessä tekemistä

Annika Lönnfors, Terhi Sandholm ja Jonna Lehto toivovat, että yhdistystoimintaan löytyisi lisää järjestäjiä ja osallistujia.

Satavuotiasta MLL Perniön yhdistystä juhlittiin viikonloppuna Perniön seurakuntatalolla suurella joukolla. Juhlassa jaettiin myös palkintoja ja hopeisen ansiomerkin saivat Birgitta Lehti ja Johanna Mussaari. Kunniapuheenjohtajuus myönnettiin Jenni MacGillille.

Juhlahumun jälkeen yhdistyksen aktiiviset jäsenet Terhi Sandholm, Annika Lönnfors ja puheenjohtaja Jonna Lehto istuivat alas kertomaan yhdistyksen kuulumisia.

Monelle tulee MLL:n toiminnasta ensimmäisenä mieleen perhekahvilat. Myös Perniössä kerhotoiminnalla on pitkät perinteet.

Yhteen kokoontuminen on ollut tärkeä osa lapsiperheiden arkea ja muiden vanhempien kanssa juttelu on tuonut mukavaa piristystä monelle perheen äidille tai isälle.

Alkuvuodesta Perniössä jouduttiin kuitenkin laittamaan aamupäivisin järjestettävät perhekahvilat tauolle, sillä pulaa oli osallistujista ja kerhon vetäjistä.

–Viimeisten vuosien aikana on huomannut selkeän eron siinä, että vanhemmat eivät enää ole pienten lasten kanssa kotona kuten ennen. Arkiaamut ovat aina olleet suosittuja äitiyslomalaisten keskuudessa, mutta nyt vanhemmat palaavat nopeasti takaisin työelämään ja kerhossa ei riitä väkeä samalla tavalla kuin ennen, Lehto kertoo.

Sandholm muistelee, että ennen kerhoissa kävivät paljon myös perhepäivähoitajat hoitolapsineen. Nyt perhepäivähoitajia on kuitenkin paljon aiempaa vähemmän. Lapset viedään myös aiempaa nuorempina päiväkotiin.

–Silloin, kun kaupunki maksoi vielä pientä Salo-lisää, perheet olivat pidemmän aikaa kotona. Nyt kun eläminen on kallistunut hurjasti, päiväkodit täyttyvät yhdeksän kuukautta vanhoista vauvoista.

 

Lue koko juttu tämän viikon lehdestä!

Jaa artikkeli: