Skip to main content

Käenpesässä vaihtuvat yrittäjä ja ilme

Ravintola Käenpesä pitää ovensa kiinni useamman viikon remontin takia. Kun remontti on valmis, ravintola aukeaa uuden yrittäjän vetämänä.

Ravintola Käenpesässä on parhaillaan tyhjää; vesivahingon kuivaustyöt kestävät pitkälle syksyyn.  Mika Miikkulaisella on näin vielä hetki aikaa kypsytellä ideoitaan ravintolan suhteen.Ajankohta ei ole tarkka, tiloissa joudutaan kuivaamaan markkinaviikonlopun viemäritulvan aiheuttamia vahinkoja.
—Alun perin oli tarkoitus avata syyskuussa, mutta kuivatus vie lyhimmillään kuusi viikkoa, pahimmillaan voi mennä marraskuun alkuun, kertoo yrittäjä Mika Miikkulainen.

Miikkulainen on perniöläistynyt turkulaislähtöinen kokki. Pihvejä on kääntynyt Rovaniemellä, Tampereella ja Turussa. Pihvejä ei Perniössä käännetä, syöjiä ei riitä, ei ainakaan ympäri vuoden. Käenpesä jatkaa ainakin ensin grilliannoslinjalla. Mies on muuten täynnä kehittämisideoita, remontti antaa niille aikaa kypsyä.
Varmaa on, että kylillä on kysyntää ravintolalle.
—Asiakkaat ovat kiitelleet, että jatkan tässä.

Remontissa ravintola saa uuden värimaailman ja pelit, biljardipöytä ja muut siirtyvät Haarlantien puoleiseen tilaan. Miikkulainen miettii, kertyisikö jättitelevision äärelle kisakatsomo vai vetäisivätkö tietovisaillat väkeä tai maistuisiko olut lautapelejä pelatessa. Karaoke pysyy ohjelmistossa ja pinko ehkä palaa.

Keväällä on luvassa terassiremontti.
—Ensi kesäksi terassi laajenee tuonne talon kulmalle asti ja kalusteet vaihdetaan vähän mukavampiin, paljastaa Miikkulainen.

Jaa artikkeli: