Skip to main content

Kaasulämmitinkauppa käy kuumana

Perniön VPK:n päällikkö Hannes Aaltonen muistuttaa, että palohälyttimien toimivuus on hyvä varmistaa säännöllisesti. Kuvassa jo kellastunut varoitin on 1990-luvulta eikä sen enää pitäisi olla käytössä.

Pilviin kivunnut sähkön hinta on saanut kansalaiset harkitsemaan vaihtoehtoisia tapoja lämmittää asuntoja.
Kemiön Hurrikaanin myymälävastaava Niklas Lindberg kertoo, että energiakriisi näkyy selvästi ihmisten ostokäyttäytymisessä. Suurin muutos on tapahtunut kaasulämmittimien kohdalla.
–Ihmiset ryhtyivät ostamaan kaasulämmittimiä koteihinsa jo loppukesällä ja tietysti nyt syksyllä. Viime vuoteen verrattuna niiden myynti on kasvanut jopa 300 prosenttia.

Lindberg kertoo, että asiakkaat ostavat lämmittimiä monenlaiseen käyttöön. Asiakkaita on muistutettu myös laitteisiin liittyvistä ohjeista.
–Olen kertonut kaikille kaasulämmittimien ostajille, että kaasulla lämmittämisestä tulee sisätiloihin kosteutta ja lisäksi täytyy ottaa huomioon se, että vaikka laite olisi sisätiloihin sopiva, ilmanvaihdon täytyy olla riittävä, että laitetta voi käyttää turvallisesti kotona, Lindberg kertoo.

Myymälävastaavan mukaan suunnilleen puolet laitteen ostajista ovat olleet tietoisia ohjeistuksista, mutta puolelle vaarat eivät ole olleet ennalta tiedossa. Kaasuvaroittimien ja häkävaroittimien myynti on pysynyt samana vuodesta toiseen, vaikka kaasulämmittimien myynti on noussut räjähdysmäisesti.

Perniön RTV:n myymäläpäällikkö Henri Heinonen kertoo, että myös sähkölämmittimiä on myyty edelleen ja sähkökatkoihin varautuminen näkyy kasvaneessa aggregaattien kysynnässä.

Energiakriisi on laittanut ihmiset keksimään luovia, mutta myös vaarallisia keinoja asuntojen lämmittämiseksi.

Perniön VPK:n päällikkö Hannes Aaltonen peräänkuuluttaa vastuullisuutta.
–Muutaman kympin säästön vuoksi ei kannata lähteä vaarantamaan kiinteistön ja asukkaiden turvallisuutta. Ihmishenki on kallis hinta siitä, että sähkölasku on vähän edullisempi.

 

Lisää juttua aiheesta huomisessa lehdessä!

Jaa artikkeli: