Skip to main content

Jukolassa on jotain erityistä

Jorma Lindeman ja Osmo Saari odottavat innolla kesän suunnistuskisoja.

Jukola on monelle suunnistajalle vuoden kohokohta. Kesäkuun kolmantena viikonloppuna 18.–19.6.2022 Mynämäellä järjestettävissä kisoissa suunnistetaan 73. Jukolan viesti ja 44. Venlojen viesti. Tapahtumaan odotetaan jopa kahtakymmentätuhatta kävijää. Perniöstä mukaan on lähdössä kaksi naisten joukkuetta ja yksi miesten joukkue.

Miesten joukkueessa vuosien kokemusta tiimiin tuovat Osmo Saari ja Jorma Lindeman. Molemmat ovat kiertäneet erilaisia suunnistuskisoja jo vuosikymmenten ajan. Lindeman kertoo, että kokemusta kesällä järjestettävistä Jukolan kisoista on kertynyt jo yli kahdenkymmenen vuoden ajalta.

–Ensimmäistä kertaa osallistuin Jukolan kisoihin vuonna 1989. Sen jälkeen olen osallistunut kaikkiin joka vuosi, kun tapahtuma on järjestetty, Saari puolestaan kertoo.

Kesäkuussa järjestettävät kisat suunnistetaan tyypillisessä Varsinais-Suomalaisessa maastossa. Paikka ei ole entuudestaan tuttu edes kokeneelle suunnistajakaksikolle. Saari kertoo tutustuneensa kuitenkin esimerkkikarttaan. Paperille on kirjoitettu muistiinpanoja eri osuuksien pituuksista.

–Aika pitkä ankkuriosuus tiedossa, lähes 17 kilometriä, Saari katselee muistiinpanoja ja miettii, minkä osuuden haluaisi itse juosta.

 

Lue koko juttu tämän viikon lehdestä! 

Jaa artikkeli: