Skip to main content

Kapteeni ja perämies rupattelevat rennosti lentokoneen ohjaamossa. Kone keinahtelee. Suunta tuntuu olevan hukassa. Kapteeni tarttuu mikkiin ja kuuluttaa. Hyvät matkustajat, kapteeni täällä. Mukavaa matkaa! Meillä on nyt lentosuunta vähän hakusessa. Voisiko joku matkustajista ystävällisesti pistäytyä ohjaamossa ja näyttää lentolippunsa, jotta tiedettäisiin, mihin ollaan menossa. Ja räväkkää naurua päälle.
Jopehan se siinä seikkaili lentokapteeni Saikkosena omassa TV-ohjelmassaan. Jopet-show lisäsi Jopen tunnettuutta, ja keikkatarjouksia tulvii.

Saatiinpa tämä mainio viihdyttäjä vihdoin Saloonkin esittämään yhden miehen parituntisen hulluttelunsa. Jope veti Provinssin päänäyttämön täyteen.

Jope tunnetaan parhaiten pikkutuhmien juttujen höpöttäjänä. Olen bongannut hänessä kuitenkin taitavan muusikon. Mies on julkaissut yli 20 albumillista lauluja ja pinon singlejä päälle. Useat lauluista pilailevat tunnettujen hittien kustannuksella. Muistamme sellaiset helmet kuin Rakastan turkulaisia tai Pieni Hiace. Eikä näille tunnu loppua tulevan. Viimeisimpiä ovat mainiot Kuka keksi karppauksen ja Vanha palvikinkku.
Ostin liput Jopen tilaisuuteen nimenomaan musiikin takia. Eikä tarvinnut pettyä. Ensimmäinen puolisko meni tosin kitara kaulassa, mutta pelkästään hulvattomia puhuen. Niin minulla kuin monilla vierustovereillakin silmät ja posket kostuivat naurun kyyneleistä. Yllättäen ainakin yksi näytti keskittyvän älypuhelimensa hyväilyyn.

Vaikka muistankin suuren osan jutuista, ei niitä kannata toistaa, koska ne eivät kirjoitettuina toimisi. Tai voi kai sentään yhden. Jope kehui, että Juice se vasta sukkela kaveri on. Hän kertoi soittaneensa kerran Juicelle ja mainitsi olevansa Helsingissä uutta levyä tekemässä. Juice oli siihen tokaissut. Hyvä, ei Helsinkiin kannatakaan mennä vanhaa levyä tekemään.

Ohjelman toisella puoliskolla kummallinen kitarannysäkin alkoi sitten soida. Värkin matalin kieli viritetty normaalia matalammaksi, tai sitten äänimies huijasi keinobassolla. Auto-Tune ei kai sentään ollut päällä. Musiikin juonena oli tunnettujen taiteilijoiden imitoiminen.
Jope imitoi mennen tullen ainakin Malmsteneja, Esa Pakarista, Tapsa Rautavaaraa, MA:ta, Baddingiä, Irwiniä, Juicea, Kuomasta, Rölliä ja Louis Armstrongia. Siinä sivussa hän esitti pari ihan omaakin kipaletta sokerina Enkeleitä toisillemme. Osansa saivat myös Matti ja Teppo, jotka muuten esiintyivät myöhemmin yöllä samassa rakennuksessa.

Jope lauloi kokonaan myös Vesa-Matti Loirin version Eino Leinon koskettavaan runoon sävelletystä kappaleesta Lapin kesä. Jope ylisti perään, että kyllä se Vesku vaan on hieno taiteilija. Hän esiintyy yleisölle radiossa, telkkarissa, elokuvissa ja levyilläkin. Ja kuten kuulitte, nyt hän lauloi jopa imitaattorin välityksellä. Kyllä se vaan on hieno taiteilija.

On vähän noloa tunnustaa, että kävin vasta ensimmäistä kertaa Astrum-keskuksessa. Täältä rintamailta kun ei tule turhan päiten lähdettyä sivukylille. Vanhasta Saloran tehtaasta on saatu mukava mesta. Päänäyttämö tuntuu toimivan akustiikankin puolesta. Ja mikä parhainta, tuolit ovat oikein hyvät. Ne päihittävät ainakin Sibeliustalon ja Oopperan penkit.

pajen

Jaa artikkeli: