Skip to main content

Jokainen teos kätkee sisälleen palan tekijänsä sielunmaisemaa

Henri Manninen, Valtteri Iltanen, Oona Verbrugghe, Venla Etsalo, Kerttu Korhonen, ja Kuura Korpihuhta esittelevät kuvassa töitään yhdessä taidelinjan vastaavan opettajan Outi Pihlajoen kanssa.

Pöydän päällä on kymmeniä kuvia kissoista, saksia, kyniä, paperia ja taidetarvikkeita. Muurlan opiston taidelinjan vastaaja opettaja Outi Pihlajoki katselee tyytyväisenä, kuinka hienoja teoksia nuoret opiskelijat ovat tehneet tulevaa kevätnäyttelyä varten. Spitzen-Katze-näyttely kertoo tarinan rajojaan kokeilevista kissoista. Vaikka esillä on eri tekniikoin tehtyjä töitä, kaikkien teosten kantava voima on hyvinvointi ja omien mielenkiinnonkohteiden siirtäminen osaksi taidetta.

Nuoret järjestävät kevätnäyttelyn Kiskon Kivimakasiinissa. Paikka ei suinkaan valikoitunut sattumalta, sillä Kiskossa asuva taidehistorioitsija Heidi Grahn on pitänyt nuorille taidehistoriaan liittyviä luentoja, ja siksi sopiva paikka töiden esittelemiseen löytyi luonnollisesti Kiskosta.

Venla Etsalo piirsi hienoja yksityiskohtia omaan muotokuvaansa.

Tiistaina Muurlan Opistolla töitään viimeistelivät Salossa asuvat Henri Manninen, Valtteri Iltanen ja Kerttu Korhonen. Somerolla asuva Kuura Korpihuhta järjesteli maalipurkkeja lattialle ja Karjaalla asuva Oona Verbrugghe piirsi perniöläisen Venla Etsalon kanssa hienoja omakuvia pienessä työhuoneessa.

–Minun töissäni on esillä paljon elementtejä fantasiamaailmasta ja musiikista. Käsittelen töissäni myös elämän rajallisuutta ja sotaa, Iltanen kertoo.

–Minun tyylini on tehdä naivistisia töitä. Rakastan värejä ja työt kuvaavat hyvin persoonaani. Haluan tehdä iloisia töitä, enkä tykkää taiteessa liian synkistä aiheista, Korhonen puolestaan kuvailee.

Taidenäyttely avoinna Kiskon Kivimakasiinissa 23.5.–1.6. klo 13–17.

 

Lisää juttua näyttelystä ja nuorten ajatuksista tämän viikon lehdessä!

Jaa artikkeli: