Skip to main content

Jättimäinen viemäriosuuskunta iski kauhat maahan Kivilinnantiellä

Osuuskunnan viemäriä aletaan laskea Kivilinnantien viereen. Työ alkoi tiistaina kantojen repimisellä.  Kaivurin puikoissa oli Janne Karjalainen ja Marko Kanerva katsahti vielä kerran karttaan.Kivilinnantiellä Perniössä aloitettiin tiistaina kaivuu-urakka, jolla on mittaa 25 kilometriä ja kestoakin pari vuotta.  Kaukola-Tuohittu-Ylikulman jätevesiosuuskunta aloitti viemärin kaivuut Kaukurintien tuntumasta ja lähti etenemään kohti pohjoista.
– Tavoite on, että ennen routaa ollaan Ylikulmalla, toteaa projektipäälliköksi nimetty Marko Kanerva.

Runkolinja etenee Kivilinnantietä Ylikulmalle,  Aaljoentietä seuraillen Tuohittuun ja Raja-Ahteentietä myötäillen Salo-Kisko-tielle.  Runkolinjalta erkanee useita sivuhaaroja.  Tavoitteena on johtaa osuuskunnan verkostosta tulevat jätevedet aikanaan Salon keskuspuhdistamolle.

Parhaillaan osuuskunnan viemärillä on varmoja liittyjiä vähän yli 200.  Samaan kaivantoon viemärien kanssa lasketaan valokuitu.

Muihin Perniön osuuskuntiin verrattuna nyt aloitettu hanke on iso;  kustannusarvio on kolme miljoonaa. Osuuskunta ottaa lainan, jonka kaupunki takaa. Valtion vesihuoltoavustusta tulee 35 prosenttiin kuluista.  Kuluja on pyritty saamaan alas muun muassa tarvikkeiden yhteiskilpailutuksella.

Toimitusjohtaja Timo Korpinen toteaa, että liittyjiä voi tulla lisääkin. Yksi syy siihen, että viemäriin on suhtauduttu myönteisesti, on se, että isolta osin se kulkee halki pohjavesialueen.  
– Silloin jätevedet saa johtaa vain umpisäiliöön tai viemäriin, ja osuuskunnan viemäri on varmasti houkutteleva vaihtoehto, Korpinen uumoilee.

Jaa artikkeli: