Skip to main content

Jalkapallo liikuttaa Perniössä eskareista lähtien

Maalinteko on jaliksessa parasta, sanovat kikkoja esittelevät Pyry Saarinen, Eemeli Varemäki ja Onni Vuorinen. –Ja sitten otetaan heikomman jalan harjoituksia, komentaa Pasi Karjunen Melassuon tekonurmella tiistai-iltana.

Kohta nelisenkymmentä jalkapallojunioria tekee työtä käskettyä. Välillä kuuluu huokaus metsään menneestä pallosta ja välillä riemuitaan oikeasta laukauksesta.

Tiistai-iltana harjoituksissa huhkii useampi ikäpolvi, neljänkymmenen treenaajan joukko koostuu P07-08-ikäluokasta. Sitä ennen asialla olivat nuoremmat ja illan päättää miesten joukkueen harjoitus.

Talvella salit täyttävät koripallon ja lentopallon pelaajat, mutta pallo ei lakkaa pyörimästä kesälläkään. PeU:n jalkapallojaoston puheenjohtaja Pasi Karjunen toteaa, että nahkakuulaa potkii Perniön kentillä melkoinen joukko.
–Kun kaikki laskee yhteen, siinä tulee äkkiä toistasataa pelaajaa, Karjunen summaa.

Miesten joukkue jatkaa entisessä kuntasarjassa eli nykyisessä Salon mestaruussarjassa vuoden tauon jälkeen. Toiminta ei suoraan ole PeU:n alaista, vaikka yhteisiä tekijöitä onkin: esimerkiksi valmennuksesta vastaavat Kari Salminen ja Pauli Luusalo valmentavat myös seurajoukkueita.
–Pojat itse tulivat talvella sanomaan, että heillä olisi pelihaluja ja siitä se lähti, Kari Salminen kertaa.

Naisten joukkue pelaa kuntojalista kahtena iltana viikossa.
–Maanantaisin pelataan naisten kesken ja keskiviikkona sekajoukkueena. Saa tulla mukaan vaikka pystymetsästä, sanoo Kaisa Villa.

Nuorimmat pelaajat ovat vasta esikouluikäisiä: jalkapalloleikkikoulu on uutta toimintaa ja tarkoitettu vuosina 2011-2013 syntyneille lapsille.

Jaa artikkeli: