Skip to main content

Isän esimerkki innosti Minna Arveen kunnallispolitiikkaan

Uskoisi tai ei,  perniöläisellä kunnallispolitiikalla on syy siihen, että pieni turkulainen Sofia-tyttö otti viime viikolla päiväunet  Minna Arveen huoneen seinällä on pitkä rivi kaupunginhallituksen nokkamiehiä -- ja joukossa pari naistakin.vaunuissaan Turun kaupungintalon käytävällä  kaupunginhallituksen puheenjohtajan huoneen oven pielessä.

Sofian äiti on Minna Arve, jonka isä Ilkka puolestaan oli pitkään mukana kunnallispolitiikassa Perniössä ja veti muun muassa kokoomuksen paikallisyhdistystä.
– Sieltä tämä kipinä olla mukana on tullut. Puolueen suhteen ei ollut vaihtoehtoja, hymyilee Minna Arve.

Hän kävi koulunsa loppuun Perniössä, muutti Turkuun ja liittyi kokoomuksen nuoriin vuonna 1994. 

Nyt, melkein 20 vuotta myöhemmin Minna Arve on Turun kaupunginhallituksen puheenjohtajana maakunnan ykköspäättäjiä.
Turun kokoisessa kaupungissa ollaan kaukana siitä, mitä kunnallispolitiikan teko pienessä maalaiskunnassa voi olla. Puheenjohtajan pesti on  työ, palkattu ja täysipäiväinen.

Joskus on hiukan rauhallisempaa, kuten viime torstaina. Sofia veti sikeitä vaunuissaan kun äiti piipahti työhuoneellaan.   Tahti kiristyy jälleen vuoden kuluessa, kaupungin omien asioiden lisäksi kuntaremontti on yksi puheenaiheista. 

Remontti tulee, siitä Arve on varma, kuntakartasta ei niinkään. Esimerkkitapaus, jossa Paimiosta tulisi osa Turkua, tekisi Salosta ja Turusta jo  rajanaapurit.
– Miksei se ihan periaatteen tasolla voisi toimia, mutta ehkä tällainen vaihtoehto on vasta pidemmällä tulevaisuudessa realistinen.
Joka tapauksessa on asioita, joissa koko maakunta puhaltaa jo nyt yhteen hiileen. 

Minna Arve ottaa esimerkiksi kirjaston, jossa kuntarajoja on päättäväisesti häivytetty: lainaaja pärjää yhdellä kortilla kohta käytännössä koko maakunnassa. Samoin vaikkapa  Tykslab vastaa useiden aluesairaaloiden laboratoriosta. 

 

Lue koko treffatti- sarjan juttu painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: