Skip to main content

Ilman mielikuvitusta ei olisi kasvoja

Petter Hartzell nauttii kiireettömästä arjesta Teijolla.

Petter Hartzell vaihtoi kiireisen elämän Helsingissä rentoon ja kiireettömään taiteilijaelämään Teijolla. Kolmannen polven helsinkiläinen kertoo, että Teijo tuntui heti ensinäkemältä kodilta.

–Työskentelin lastentarhanopettajana Helsingissä, mutta päätin luopua siitä työstä ja ryhtyä toteuttamaan omia unelmiani. Katsoin kartalta, että mikä voisi olla sopiva paikka lähteä kiirettä pakoon. Silmiini osui kansallispuisto ja sen vieressä luki Teijo. Päätin lähteä katsomaan, miltä paikka näyttää ja ihastuin tähän ympäristöön heti.

Erakkoluonteeksi itseään kutsuva Hartzell kertoo viihtyvänsä Teijolla hyvin koiransa kanssa. Kesällä mies työskenteli Matildankartanossa, nyt aika kuluu fiktiivistä tarinaa kirjoitellen ja taiteen parissa. Hartzellin töitä nähtiin ensimmäisen kerran esillä Matildankartanon eteisessä. Maskeeraajanakin työskennellyt mies toi kahvilan eteiseen esille kierrätysmateriaaleista valmistettuja pieniä taideteoksia, jotka muistuttivat ihmisten kasvoja.

–Kyllähän se jännitti ensimmäisen kerran saada oikeasti töitä johonkin esille. Oli mukava saada kehuja ja huomata, että joku muukin tykkäsi töistäni itseni lisäksi, Hartzell naurahtaa.

Jaa artikkeli: