Skip to main content

Eteläisessä Salossa kesä on melkeinpä runsaimmillaan, mitä kesätapahtumien määrään tulee.
Ovella olevan viikonlopun ja ensi viikon tapahtumalista kertoo paljon; nähtävää riittää, olipa toiveissa sitten urheilua, kulttuuria tai ihan vaan muiden ihmisten näkemistä tai vaikka viipale paikallishistoriaa. Ravit, ruukkipäivä, triathlon, kesäteatterit, puutarhapäivä, Sagalund…. lista on pitkä ja jos omaa menokarttaansa laajentaa vaikka puolen tunnin automatkan päähän Perniöstä tai Särkisalosta, mahdollisten menokohteiden lista vaan kasvaa.
Erityisen ilahduttavaa on, että monet perinteiset tapahtumat ovat vahvasti mukana ja niiden rinnalle on tullut uusiakin.
Ennen muuta pitkä kesämenojen lista on pieni näpäytys sille perinteiselle valitukselle, jonka mukaan mitään ei tapahdu. Tapahtuu, koko alueella ja laajalti. Ilmoitusten ja ennakkojuttujen määrä paikallislehdessä on kohtalaisen osuva mittari, ja tälläkin viikolla lehdessä tapahtumatietoja riittää.
Ajatella voi, että tapahtumientäyteinen kesäsesonki kertoo jotain siitä, miten alueella kaikkiaan menee; monen lajin toimeliaisuutta riittää, ja monien tapahtumien juuret ovat pitkässä ja pimeässä talvessa, jolloin jo aloitellaan esimerkiksi kesäteatterien harjoituskautta. Tapahtumat ovat järjestäjilleen satsaus, taloudellisesti ja muutenkin. Toivoa sopii, että saldo seudulle ja järjestäjille on positiivinen. Onnistuneet tapahtumat ruokkivat tulevien kesien tapahtumia. Kesäisesti voitaisiin sanoa, että seudulla pysyy hyvä pöhinä.

Jaa artikkeli: