Skip to main content

Talousuutisten sävy on syksyn mittaan ollut usein kovin negatiivinen,  olipa puhe sitten julkisesta taloudesta tai yritysten raha-asioista.

Ainakin se, mitä kaupungin talouden ongelmista on kerrottu, on luettu ja mietitty myös kaupungin laitamilla.   Särkisalon kyläkyselyn tuloksissa nousi esiin ajatus siitä, että kulttuuri- ja luontopalvelut pitäisi entistä tehokkaammin jalostaa matkailupalveluiksi.

Samaa mietitään ainakin pitkin kaupungin rannikkokaistaletta.  Esimerkiksi  Teijon suunnalla isoja odotuksia liittyy perusteilla olevaan kansallispuistoon.  Jotain kertoo se, että laskettelurinteen ympärille pitkään puhutusta rakennuskaavasta on tulossa totta.

Kaikkea ei tarvitse odottaa, sillä osa palveluista on olemassa ja toimii.  Esimerkiksi Särkisalossa kalastusmatkailijoita riittää edelleen, vaikka päivät ovat lyhyet ja ilmat viileät.   Ajatus on vapaa sen suhteen, mitä oheispalveluja kalastuksen ympärille ja oheen voisi kehitellä.

Matkailusta  ei ehkä ole kuihtuneen elektroniikkateollisuuden tulovirtojen korvaajaksi, mutta selvää lienee, että entistä isompi osa paikallistalouteen sillä voisi edelleen olla.    Kylillä tiedetään, mikä kylillä kiinnostaa ja mitä siellä on myytäväksi.

Ei kylää porukatta

Perniön aseman kyläyhdistykseen puhallettiin uutta henkeä maanantaina. Nähtäväksi jää, mihin  asioihin joukko aikoo jatkossa puuttua.  Kokouksen perusteella eniten närästävät liikenneasiat.
Uutinen kokouksesta on sävyltään jo eteläisessä Salossa tuttu:  parin vuoden sisään aktiiviset yhdistykset on polkaistu käyntiin niin Särkisalossa kuin Kosken asemallakin.   Nyt toimivia yhdistyksiä on pitkä lista.
Lopputuloksena on se, että Perniössä ja Särkisalossa ei juuri ole kolkkaa, joka ei jonkun kyläyhdistyksen alueelle osuisi – siis ei juuri kylää ilman yhdistystä.   Hieno saavutus sekin.

Jaa artikkeli: