Skip to main content

Hyppypaikkojen patjoissa voi piillä vaaranpaikka

Hyppypaikkojen patjojen päällykset on viilletty halki.Perniön keskuskentän hyppypaikkojen patjojen murjominen risoo kentän käyttäjiä.
Toimitukseen yhteyttä ottaneiden urheilijoiden mukaan patjat on raadeltu kehnoon kuntoon, ja niille on tehty myös selviä vaaranpaikkoja. Jokin aika sitten patjaan kaivettuun koloon oli pistetty pulloja ja puupalikoita.  Sopivasti hyppääjän sattuessa pulloon on olemassa vakavankin loukkaantumisen riski.  
Patjoilla viettää kesäiltaisin aikaa paljon nuoria, jotka mieluusti ottavat patjojen suojapressun pois päältä. Urheilijoita kismittää se, että pressua ei viitsitä pistää takaisin patjan päälle; vaahtomuoviset patjat imevät sadevettä kuin sienet eivätkä kuivu millään.
Parannusehdotuskin on olemassa: patjoille tarvittaisiin kovat suojakannet, jotka olisivat lukossa. Hyppypaikalle harjoittelemaan tuleva kuittaisi lukkoon avaimen liikuntahallilta ja palauttaisi sen treeniensä päätyttyä.
– Rauhallinen istuskelu patjalla on ihan ok, mutta paikkojen rikkominen ja sotkeminen ei  ole, tiivistää eräs kentän käyttäjä.

 

Jaa artikkeli: