Skip to main content

Henkilökuntapula sulkee Särkisalon nuorisotilan loppuvuodeksi

Särkisalon nuorisotila on kiinni loppuvuoden ajan ensi viikosta alkaen.
Syynä on henkilökunnan vähyys: yksi kaupungin nuoriso-ohjaajista on irtisanoutunut ja toinen poissa vahvuudesta muista syistä.  Näin työntekijöitä ei riitä jokaiselle nuorisotilalle.
– Olemme rekrytointikiellon piirissä ja sijaista en voi ottaa minuutiksikaan.  Oli päädyttävä johonkin ratkaisuun, summaa nuorispalvelujen esimies Johanna Siekkinen.

Tehtäviin aiotaan hakea täyttölupaa, mutta henkilöstöjaosto on kooolla vasta marraskuun puolivälin jälkeen.
– Jos jaosto näyttää vihreää valoa,   voi mennä silti ensi vuoden puolelle, ennen kuin meillä on ihminen työssä, Siekkinen muistuttaa.
Hänen mukaansa muista yksiköistä ei ole siirrettävissä työntekijöitä, esimerkiksi keskustan Steissi-nuorisotilalla pitää olla tietty määrä valvojia
Särkisalon lisäksi myös Muurlan nuorisotila on jouduttu samasta syystä sulkemaan, myös Kuusjoen nuorisotilan aukioloista on tingitty.

Tähän syksyyn osuu myös nuorisotilan muutto Särkisalokotiin. Muuttamaan päästään mahdollisesti jopa tämän vuoden puolella.
Johanna Siekkinen myöntää, että tilanne on vähän nurja, kun uudet tilat ovat valmistumassa, mutta työntekijän puuttuessa niitä ei ehkä voida pitää avoinna heti alusta lähtien.

Jaa artikkeli: