Skip to main content

Helteinen kesä näkyi kansallispuiston käyntimäärissä

Isompi parkkipaikka houkuttelee enemmän kävijöitä kansallispuistoon.

Teijon kansallispuistossa rekisteröitiin viime vuonna 104 700 käyntimäärää, pudotusta edellisvuoteen oli 18 300. Metsähallituksen puistomestari Okko Salo kertoo, että uudet kävijälaskurit ovat osasyy käyntimäärien laskuun, lisäksi helteinen kesä vähensi ihmisten retkeilyinnostusta.

-Aiempina vuosina käyntimäärät ovat perustuneet muutaman laskurin lisäksi arvioon, mutta viime kesäkuussa Teijon kansallispuistoon saatiin uudet mittarit käyttöön. Viime vuoden tilastoissa puolet tiedosta on siis edelleen arviota ja puolet laskurin mittaamia tuloksia.

Kuluva vuosi on ensimmäinen, kun kansallispuiston käyntimääristä saadaan kattavaa tietoa koko vuoden ajalta.

Metsähallituksen uusimpien tietojen mukaan kansallispuistojen käyntimäärät koko maassa ylittivät viime vuonna ensi kertaa neljän miljoonan rajan. Käyntimäärät nousivat vain kaksi prosenttia edellisvuodesta, mutta vuoteen 2019 verrattuna nousua oli jopa 25 prosenttia. Suurin kasvu käyntimäärissä oli Lapissa ja Koillismaalla, kun taas etelän kohteissa oli laskua verrattuna vuoteen 2020.

-Pandemian vuoksi ihmiset ehkä korvasivat ulkomaanmatkat sillä, että lähtivät pohjoiseen lomailemaan, Okko pohtii syitä alueiden välisille eroille.

 

Jaa artikkeli: