Skip to main content

Heitetään löylyä kiukaalle ja kuunnellaan toriporinaa

Lea Björkvist mietti vielä tiistaina, mikä runo sopisi parhaiten esityksen alkuun, että muutkin innostuisivat runoilemaan.

Lauantaina Avoimet kylät-tapahtumapäivänä eteläisessä Salossa riittää tekemistä koko päiväksi.

Perniön torilla on luvassa sanataidetehtäviä ja runorasteja. Lavalle nousevat esiintymään Perniön runopiirin runoilijat, tämän jälkeen lava on vapaa muille esiintyjille.

Runopiirin Lea Björkqvist kiipesi tiistaina esiintymislavalle runokirja kädessään harjoittelemaan lauantain esitystä varten. Hän kannustaa myös lapsia nousemaan lavalle runoilemaan.

–Lapset voivat keksiä itse runoja, tai he voivat lukea kirjoista lempirunojaan. Lava on kuitenkin avoin kaikille, joten iästä tai sukupuolesta riippumatta kaikki voivat tulla lausumaan runoja. Paikalle voi tietenkin saapua myös kuuntelemaan muiden esityksiä.

Runopiirin esitysten lisäksi luvassa on ukulelemusiikkia ja torikahvila on avoinna.

Lapset saavat tapahtumapäivänä tulla ilmaiseksi myymään esimerkiksi vanhoja lelujaan, itse tekemiään taideteoksia tai herkullisia leivonnaisia. Torilla on myös kirjanvaihtopiste.

Kahvia juodessa voi osallistua myös torilla järjestettäviin toriporinoihin.
Tarkoitus on koota alueen asukkaat yhteen keskustelemaan ajankohtaisista aiheista ja vaihtamaan kuulumisia tuttujen ja tuntemattomien kanssa.

Paikalle toivotaan myös kuntapäättäjiä keskustelemaan kyläläisille tärkeistä asioista.

Jaa artikkeli: