Skip to main content

Haukivedet vetävät Särkisaloon heti jäiden lähdettyä

Ylöstalon matkailutilalle rakennetaan parhaillaan kahta uutta mökkiä.  Juha Karimo ja Anu Saarelainen kertovat kalastajien olevan vuoden ensimmäisiä tulijoita.– Meri on  ykkösasia, joka Särkisaloon ihmisiä vetää, sanoo Ylöstalon matkailutilan Juha Karimo.
Ylöstalossa sesonki on alkamassa; Särkisalon haukivedet ovat kuulut, ja Ylöstalonkin mökit alkavat täyttyä kalastajista heti, kun meri on auki.
–  Kalamiehiä on mökeissä heti keväällä kaksi kuukautta ja syksyllä kolme, summaa Anu Saarelainen.

Ylöstalossa laajennetaan parhaillaan majoituspuolta:  nykyisten majoitusrakennusten jatkoksi rakenteilla on kaksi kuuden hengen mökkiä lähelle rantaa.   Mökkien on määrä olla valmiina tämän vuoden loppuun mennessä. Lisäksi on kaavailtu vielä kahta uutta rantamökkiä.  
Varustuksen suhteen tulijat ovat laatutietoisia: ulkovessa ja kantovesi eivät ole tätä päivää.
– Etenkin keittiön on oltava täydellisesti varustettu, pakastinta myöten, sanoo Anu Saarelainen.

Salolaisten matkailuyrittäjien perustama VisitSalo-osakeyhtiö ei toistaiseksi ole saanut jäseniä Särkisalosta.  Yrityksen tarkoituksena on kehittää Saloa matkailympäristönä, lisätä alueen tunnettuutta sekä markkinoida Saloa yhdessä.  
– Jäsenyydelle ei tässä vaiheessa ole nähty tarvetta. Meillä toimii täällä yhteistyö muutenkin niin luontevasti, kehaisee Saarelainen.

Juha Karimo toteaa, että meri ja saaristo  voisivat olla koko kaupungin matkailulle vetoapu.  Saarelainen puolestaan miettii, että saaristoluontoa ei tarvitse varta vasten tuotteistaa.
– Ihmiset tekevät sen itse, kun lähtevät veneellä merelle.

Jaa artikkeli: