Skip to main content

Hanna Saarion tavoitteena jopa fitnessin MM-kisat

Hanna Saario mittelee viikonloppuna Espanjassa. Kuva Body-lehti.Perniöläinen Hanna Saario jatkaa siitä, mihin hän pari vuotta sitten jäi.
Syksyllä 2012 Saario saavutti body fitnessin pohjoismaiden mestaruuden.
–Silloin ajattelin, että nyt on aika pitää paussi.

Tauko on ohi ja kisakausi kuumimmillaan. SM-finaalien karsinnoissa Tampereella Saario oli  body fitnessin alle 168-senttisten sarjassa ylivoimainen. Ilman sitäkin vanhat meriitit olisivat riittäneet pääsyyn SM-finaaleihin, jotka pidetään Lahdessa  lokakuussa.  SM-voitto tarkoittaisi puolestaan pääsyä MM-mittelöön.
Viikonloppuna Saario matkustaa Madridiin Arnold Schwarzeneggerin nimikkokilpailuihin, joihin tulee kilpailjjoita eri puolilta Eurooppaa. Kisassa mittelevät ammattilaiset omassa sarjassaan ja harrastajien kärkikaarti omassaan.
– Oman tason vertailu muihin on tärkeintä, mutta totta kai lähden sinne myös tavoitteena finaalipaikka ja voitto, Saario sanoo.

Tuomaristo rankkaa kisaajat muun muassa lihasmassan määrän, vartalon mallin ja kireyden, ihon tasaisuuden ja yleisen olemuksen mukaan. Esimerkiksi sottainen meikki tai homssuinen tukka voivat pilata muuten hyvän vaikutelman.
– Ei se ole missikisa, mutta kauneuskilpailu kuitenkin, Saario muistuttaa.

Kun kisoja on joka viikonloppu,on elämä kurinalaista myös viikolla.   Kuluvan viikon alkupuoli on siitä esimerkki.
– Ruoat pitää punnita grammalleen, tähdentää Saario.

Nälässä tai ketoosissa ei joudu olemaan, vaikka esimerkiksi hiilihydraattien määrä on rajallinen. Ateria voi olla esimerkiksi 350 grammaa kasviksia ja 125 grammaa lihaa.
Saario muistuttaa, että jo runsaan lihasmassan ylläpitoon tarvitaan ravinteita.

Lue koko juttu painetusta lehdestä.

Jaa artikkeli: