Skip to main content

Hallonmäen vadelmat ja mansikat kypsyvät vauhdilla

Jarno Vesterinen poimii kypsiä mansikoita purkkeihin.

Hallonmäen tilan yrittäjä Jarno Vesterinen katselee kasvihuoneessa kasvavia vadelmia tyytyväisenä. Vielä vihreän rivistön keskeltä ei näy kuin muutama punainen marja, mutta sato näyttää tällä hetkellä hyvältä. Vesterinen kertoo, että osa marjoista on valmiita jo muutaman päivän päästä, joitain vadelmia saadaan odottaa vielä viikkoja. Viime vuonna vadelmasato jäi melko kehnoksi.

–Meillä oli viime kesänä huonoja taimia ja silloin moni verso jäi puhkeamatta. Myös punkkien vuoksi osa sadosta meni pilalla, mutta saimme onneksi taimien toimittajalta korvausta, Vesterinen kertoo.

Hallonmäen tilalla vadelmaa kasvaa nyt hehtaarin alueella. Lisäksi pihapiirissä kasvaa kymmentä erilaista lajia tomaattia ja muutaman kasvihuoneen sisältä löytyy punaisia kypsiä mansikoita.

Vadelman suurin sesonki ajoittuu juhannuksen jälkeen. Vadelmalaatikoita on jo varattu talvella, koska marjoja myydään paljon kauppoihin. Mansikkaa myydään tukkuun vain vähän, mutta paikallisen tilan marjoja voi ostaa suoraan tiloilta tai lähialueen toritapahtumista.

–Ajattelimme myös tänä vuonna panostaa siihen, että osallistumme enemmän Reko-tapahtumiin, koska suoraan kuluttajalle myyminen on meille tärkeä asia, Vesterinen lisää.

 

Lisää juttua aiheesta tämän viikon lehdessä! 

Jaa artikkeli: