Skip to main content

Hallonmäen Kuori nappasi siiderikilpailun pronssia

Hallonmäen siideripanimo nappasi Kuorellaan pronssia

Perniöläiset siideripanimot alkavat olla Suomen paras siideri -kilpailun kestomenestyjiä.
Tällä kerralla tuliaisina oli pronssia aitojen siiderien sarjassa ja sen sai Hallonmäen siideripanimo.

Viime vuonna panimo oli kolmas aitojen maustettujen siiderien sarjassa.

Yrittäjä Mona Lahtinen toteaa hymyillen, että menestykseen on yksi perussyy yli muiden:
–Olemme tehneet hyviä siidereitä.

Ennen muuta palkitun Kuori -siiderin menestys lämmittää siksi, että se on panimon kärkituote, johon on panostettu.  Nimi kertoo jotain juomasta.  Ammattitermein sanottuna Kuori on yhdistelmä keeving- ja maserointimenetelmällä valmistettuja siidereitä.   Lahtinen suomentaa asian:  siideriä ei tehdä omenamehusta, vaan omenat murskataan kuorineen päivineen ja mäskin annetaan käydä muutaman päivän ajan, ennen kuin se puristetaan mehuksi.  Tämä antaa siiderille sen luonteenomaisen maun.

Hallonnmäen siideripanimo käynnisti toimintansa loppuvuodesta 2018.  Mona Lahtinen toteaa, että toiminta on edelleen pientä ja saa ollakin;  vuosituotanto on noin 6000 litraa.
–Tämä on meille työtä tietysti, mutta samalla se on rakas harrastus. Ei ole paineita kilpailla määrillä tai että pitää tuottaa kymmeniätuhansia litroja.

Lahtinen toteaa, että laakereillaan ei pienikään toimija voi levätä, vaan uusia tuotteita olisi kehiteltävä vuosittain.  Johtoajatus on se, että siiderit ovat niin paikallisia kuin mahdollista;  Varsinais-Suomi on maan omena-aitta ja esimerkiksi Juuri-siiderissä tarvittava inkivääri viljellään itse.

 

 

Jaa artikkeli: