Skip to main content

Halikon härkäpavut kulkevat Kiskon kautta valmisruokahyllyihin

Lindströminpihvit rasioihin ja rasiat jäähdytyskaapin kautta kohti kauppaa.  Mika Rajaniemi työn touhussa.Suurten yritysten tuottamien valmisruokien riviin isketään  kiilaa Kiskosta käsin.
Ravintola Toijan Helenaa vetävän Mika Rajaniemen ja halikkolaisen Karviaisen tilan yhteistyö on poikinut kaksi valmisruokatuotetta; lindströminpihvit ja tortillavuoan, joissa olennaista on se, että raaka-aineena on lihan sijaan Karviaisten tilan härkäpapua rouheena.

Pihveistä Rajaniemi antaa kunniaa vaimolleen, joka oli heittänyt ilmoille idean siitä, voisiko härkäpapurouhetta käyttää lindströminpihveissä.
Heitto käynnisti tuotekehittelyn ja ensimmäiset pihvit myytiin kaupassa Muurlassa.
–Palaute sieltä oli rohkaisevan hyvää, kertoo Rajaniemi.
Viime viikolla kiskolaiset valmisruoat ilmestyivät Salon K-Citymarketiin ja Perniön K-Supermarketiin niitä on luvassa pääsiäisen aikaan.
–S-ryhmän kanssakin neuvottelut ovat käynnissä, Rajaniemi kertoo.

Kehitteillä on uusikin tuote, mutta siitä Rajaniemi ei vielä kerro enempiä.

Härkäpavussa häntä kiehtovat tuotteen paikallisuus ja ympäristövaikutukset.
–Hiilijalanjälki on aika paljon pienempi kuin lihassa.
Tiistaina valmistettujen pihvien punajuuretkin oli viljelty Salossa.

Jaa artikkeli: