Skip to main content

Förbyn seuratalosta halutaan olkkari kaikenikäisille

Seuratalon sali käy niin sählypeleihin, myyjäisiin kuin elokuvailtoihin tai yhteislaulutapahtumiinkin, miettii Kristiina Pihtlahti.Förbyn seuratalon salissa olisi ahkerallekin lukijalle luettavaa pidemmäksi aikaa. Muutama hylly on täynnä kirjoja, ja valikoima toivottavasti elää aikojen saatossa:  tarkoituksena on,  että hyllyistä haettaisiin kirjoja ja niihin myös tuotaisiin kirjoja.
– Jos esimerkiksi Farfarintieltä ikäihmiset tulisivat sunnuntaisin tähän kaffelle ja luettavaa poimimaan, tiivistää Kristiina Pihtlahti.

Kirjahyllyt ja lavalla seisova  pingispöytä kertovat siitä, että talo on pikkuhiljaa saanut uutta elämää kattonsa alle. Taustalla on lähes kymmenen vuoden unesta herätelty Förbyn nuorisoseura.  Seura on vuokrannut talon sen omistajalta, Karl Forsström Ab:lta.
Onko nuorisoseuran tavoitteena siis perustaa Förbyyn nuokkari?
–No jos ennemmin olkkari, kaikenikäisille, naurahtaa Pihtlahti.

Paljon on jo seuran toimesta tehty, kuten siivottu varastotiloja ja alakerran kuntosali.
Nuorisoseuran uuden tulemisen alkuun liittyy myös varainkeruuta, jolla hoidetaan pakollisia kuluja kuten talon vuokrat ja lämmityskulut.  
Varoja aiotaan kerätä muun muassa tuotemyynnillä ja alkumetreillä seura on saanut lahjoituksiakin.  Paitsi rahaa, on lahjoitettu myös muun muassa huonekaluja.
–Hyvää tahtoa on osoitettu valtavasti, Pihtlahti kiittää.

Tulevana lauantaina seuratalon kupeella järjestetään Förby open-tapahtuma.  Luvassa on tenniksen alkeiden kurssi Heikki Lieden johdolla ja norsupalloturnaus kaikenikäisille.

Tenniskentän saaminen pelikuntoon on talkootyön voimannäyttö sekin.  Kenttä oli yhdeksän vuoden hoitamattomuuden jäljiltä koko lailla paksun lehti- ja risukerroksen alla.
–Kuusikymmentä kottikärryllistä on roskaa kärrätty pois.

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: