Skip to main content

Förbyn seurataloa kohennetaan askel kerrallaan.

Yhteistaloilla ja seurataloilla on joskus tehtävänä ihan perusasioita.
Pari viikkoa sitten kerrottiin Koskella tehdyistä kylätalon remonteista; siellä elämänlaatua kohentaa uusi puucee.
Samansorttisen kimpussa on aherrettu myös Förbyssä: seuratalolla on tehty putkiremontti, ja hädän sattuessa asialle pääsee jälleen vesivessaan. Vesi tulee ja vesi menee, ainakin kesäaikaan.
–Systeemi on sellainen, että talvella putket saadaan tyhjennettyä, sanoo Förbyn nuorisoseuran puheenjohtaja Kristiina Pihtlahti.

Putket on tyhjennettävä, sillä talo on talvella tyhjänä seistessään kylmillään.
Yksi avoimista kysymyksistä onkin se, millä talo jatkossa tarvittaessa lämpiää: puuta polttava pannu kellariin on eräs mahdollisista vaihtoehdoista.
Nuorisoseura on talossa vuokralaisena ja järjestää talossa tapahtumia. Rakennuksen omistaa Karl Forsström Oy. Korjaus- ja kunnostustöihin tarvittavia avustuksia seura sai viime vuonna muun muassa Petter ja Margit Forsströmin säätiöltä.

Kun vesiasiat saatiin kuntoon, voidaan miettiä myös keittiöpuolta. Ajatuksissa on ollut jollain aikavälillä ja varojen puitteissa saada talon alakertaan aikaan keittiötilat.

Tarvetta on: seuratalossa juhlitaan pitkästä aikaa ensimmäisiä häitä keväällä.

Parhaillaan salissa odottaa poisvientiä vanha televisio poikineen: viime vuonna nuorisoseura keräsi metalliromua hyvällä menestyksellä, tänä vuonna on kerätty elektroniikkaa, mistä piirilevyt irrotetaan ja myydään eteenpäin viidenkymmenen sentin kilohinnalla.

Jaa artikkeli: