Skip to main content

Eteläinen Salo lähtee messuille osana saaristoa

Ylöstalossa talvi on ennen muuta remontin ja huollon aikaa; mökkienvuokraussesongin aloittavat keväällä kalastajat. Anu Saarelainen käväisi rannassa tarkistamassa yhden mökeistä. Eteläisestä Salosta lähdetään Helsingin matkamessuille laajalla rintamalla. Sekä Teijon alueen yrittäjät että Särkisalon yrittäjät ovat tänä vuonna mukana Salon osastolla, joka puolestaan on osa Suomen Saariston messuosastoa.

Salon lisäksi osastolla ovat esittelyssä muun muassa Ahvenanmaa, Pori, Rauma, Parainen, Kemiönsaari, Naantali, Kaarina ja Turku.
–Yrittäjän vinkkelistä saariston osastolle pääseminen on hyvä muutos. Pitää samaistua asiakkaan asemaan, ja sisämaasta tulevalle Teijokin on jo saaristoa, miettii Mathildedalin ruukkitehtaiden Krista Gustafsson.
–Saariston osasto on kuitenkin sellainen, joka kiinnostaa ihmisiä.

Ruukkitehtaat ovat osa Meri-Teijon matkailu ry:n joukkoa. Gustafsson toteaa, että kukaan ei lähde messuille oma yritys edellä.
–Sinne mennään nimenomaan aluetta esittelemää.
Samaa sanoo särkisalolaisen Ylöstalon matkailutilan Anu Saarelainen.
–Messuilla kerrotaan koko pitäjän tarjonnasta.

Sekä Teijolla että Särkisalossa on laadittu muun muassa uutta materiaalia jaettavaksi. Esitteiden jakaminen ei kuitenkaan ole itsetarkoitus.
–Ennen kerättiin messuilta kassi täyteen materiaalia eikä sitä enää koskaan katsottu. Isompi asia on, että osastolla oleva ihminen saa sen henkilökohtaisen kontaktin messukävijään. Esittelijällä on iso vastuu siinä, alkaako alue kiinnostaa, miettii Saarelainen.

Jaa artikkeli: