Skip to main content

Erveläntien sillan risteykset ovat vaaranpaikka

Autoilijat kokevat kaksi Erveläntien risteystä vaaralliseksi. Lemuntien ja Hakunintien eli entisen Siltalantien suunnasta tultaessa näkyvyys Erveläntien suuntaisesti on käytännössä olematon. Lemuntien suunnasta ei näe Perniön kirkonkylän suuntaan eikä Hakunintieltä tultaessa Ylikulman suuntaan. Syy on molemmissa tapauksissa sama: Erveläntie on rautatien ylittäessään sen verran kummulla, että se estää näkyvyyden molempiin suuntiin.

Perniönseudun Lehden toimitukseen yhteydessä olleet autoilijat kertovat, että risteyksessä on opittu taktikoimaan, esimerkiksi Hakunintieltä Perniön kirkonkylää kohti lähdettäessä käännytään suosiolla vasemmanpuoleiselle kaistalle, jotta ei jäädä mahdollisesti Ylikulmalta tulevien alle.
–Ei se kyllä ihan hyvältä kuulosta, huokaisee Ely-keskuksen aluevastaava Markus Salminen niksin kuultuaan.

Tienkäyttäjien toiveissa olisi parikin asiaa; joko hidasteet tai sitten liikennepeili.
Hidastetöyssyjä valtion tielle ei ole tulossa, sillä niistä on haittaa muun muassa talvikunnossapidolle, sanoo Salminen.
Autoilijoiden mukaan paikalla parhaillaan oleva nopeusrajoitus on yhtä tyhjän kanssa; radan yli ajetaan kahdeksaakymppiä.

Liikennepeili on mahdollinen, mutta se vaatii tiekunnalta aloitteellisuutta, vaikka peili valtion hoitaman tien laitaan asennettaisiinkin.
–Yksityistien näkyvyysasiat ovat tiekunnan vastuulla. Peili rinnastuu tässä mielessä raivaukseen, Salminen opastaa.
Peileihin on hänen mukaansa suhtauduttu pääosin myönteisesti.

Jaa artikkeli: