Skip to main content

Entinen kirjasto muuttuu palveluasunnoiksi Kemiössä

Patrik Sjöblom kertoo, että osasta asuntoja tulee näköala Vretantien suuntaan. Toisista asunnoista taas katsotaan Perniö-Taalintehdas-tien suuntaan.Kemiön entinen kirjasto muuttaa muotoaan tämän vuoden aikana.  Vanhaan kirjastosaliin  rakennetaan parastaikaa väliseiniä; tarkoituksena on rakentaa tilaan viisi asuntoa ympärivuotista hoivaa tarvitseville ikäihmisille ja kolme pienempää intervallihuonetta.
–Pienemmät huoneet tulevat lyhytaikaisempaan käyttöön esimerkiksi omaishoidettaville, jotka eivät saa muualta paikkaa hoitajansa vapaapäivien ajaksi, Patrik Sjöblom tähdentää.
Samaan kerrokseen tulee lisäksi keittiö, ruokasali ja kahvila.
Kirjastorakennukseen kytkeytyy lisäksi kerrostalo-osa, jossa olevat asunnot saneerataan. Kerrostaloon tulee asuntoja kuusi.
–Sellaisille ihmisille, jotka tarvitsevat apua ehkä vain pari tuntia päivässä, mutta joille on tärkeää, että tässä lähellä on joku.

Sjöblom vetää kahta muutakin asuinyksikköä Kemiönsaarella; Pattes Pensionat ja Vreta-talo ovat esimerkiksi päihdekuntoutujille tarkoitettuja palveluasumisen yksikköjä.
Tarkoituksena on saada asunto-osa valmiiksi tämän vuoden jouluun mennessä. Työt ovat parhaillaan menossa niin entisessä kirjastosalissa kuin sen alla olevassa kellarissakin;
Ennen kirjastoa talo oli kauppana ja sen peruina kellarissa oli esimerkiksi perunalaarit. Niiden tilalle tulee pesula, lisäksi alakertaan tulee muun muassa pukuhuoneet henkilökunnalle ja vastaavan hoitajan toimisto.
–Ajatus on, että ehkä joku yksityislääkärikin voisi pitää täällä joskus vastaanottoa päivän, pari viikossa, Sjöblom miettii.

Sjöblom kertoo, että asuntoja aletaan markkinoida tämän vuoden aikana.
Hän uskoo kysyntää olevan.
–Pyrimme ajattelemaan asiat aina niin, että millaista kohtelua itse vanhana haluaisi. Hyvä työilmapiiri on valtavan iso asia, jotta työntekijä jaksaa itsekin olla hyväntuulinen.
Kaikkiaan tuleva asuinyksikkö tulee työllistämään kymmenkunta ihmistä.

Jaa artikkeli: