Skip to main content

“Enemmän kuin uskallettiin toivoa”

Teijon koulun pihassa vietetään iltapäiväkerhoa ensi syksynä. Tuleva ekaluokkalainen Severi näyttää kiipeilyn mallia äiti Susanne Ristolaiselle.Teijon koulun pihalla olivat tiistaiaamuna tyytyväinen äiti ja poika. 
Teijon alueen kyläyhdistys ottaa vastuun 1-luokkalaisten iltapäivätoiminnasta, ja päätös vetää suuta messingille.

–Se on ihan olennaista, että toiminta jatkuu Teijolla ja vielä tutussa paikassa koululla, kiittää Susanne Ristolainen.

Hän kertoo, että vanhempien keskuudessa pohdittiin jo vaihtoehtoisia suunnitelmia toiminnan järjestämiseksi, kun kävi selväksi, että kaupunki ei iltapäivätoimintaa järjestä. 
–Mietimme yhteistyötä seurakunnan tai MLL:n kanssa, mutta niitä ei viety vielä sen pidemmälle, kun jo tuli tieto kyläyhdistyksen suunnitelmista. Mietimme, että ehkä he järjestävät tyyliin luontokerhoa kerran viikossa, mutta sieltä tulikin tarjous, että joka päivä puoli viiteen. Sehän oli enemmän kuin ollenkaan uskallettiin toivoa.

Kyläyhdistyksessä tehdään nyt työtä käytännön asioiden kanssa.

–Hallitus on tehnyt asiasta päätöksen ja työntekijöiden rekrytointi alkaa. Tavoitteena on, että kesäkuun aikana olisi nimet paperissa, sanoo puheenjohtaja Marja-Sisko Ranta.

Kerhosta vastaamaan palkataan ammatti-ihminen.
–Pitää olla työkokemusta tai koulutusta alalta. Toiminnan pitää olla sellaista, että siellä on lasten turvallista olla, Ranta korostaa.

Varsinaisen työntekijän lisäksi tarvitaan myös tuuraaja. Yhtenä vaihtoehtona on se, että koulunkäyntiavustaja vastaisi kahdesta iltapäivästä ja varsinainen kerhon vetäjä kolmesta.
Kerhomaksut ovat samansuuruiset kuin kaupungin vetämässä toiminnassa ja ne kattavat kuluista osan. Loput maksaa kyläyhdistys. Palkkakulujen lisäksi menoja syntyy muun muassa vakuutuksista ja välipaloista.

Jaa artikkeli: