Skip to main content

Darts rantautuu jälleen Perniöön

Kristian Aitio, Taneli Aho ja Jaakko Sinervo toivovat, että kisoissa nähdään paljon yleisöä ja osallistujia.

Tikanheitto on monelle suomalaiselle tuttu harrastus, mutta dartsin pelaaminen ei ole vielä kaikille tuttua, vaikka laji onkin viime vuosina kasvattanut suosiotaan tasaiseen tahtiin. Perniöläiset Kristian Aitio, Taneli Aho ja salolainen Jaakko Sinervo päättivät yhdessä ystäviensä kanssa perustaa yhdistyksen ja toiveissa on, että lajin pariin löytyisi uusia harrastajia. Lounais-Suomen Darts ry perustettiin noin kuukausi sitten ja yhdistyksen kotipaikkana toimii ravintola Käenpesä.

–Tärkein syy perustaa yhdistys oli se, että haluamme tuoda uusia harrastusmahdollisuuksia Perniöön ja tutustuttaa ihmiset tähän mielenkiintoiseen lajiin, Aitio kertoo.

Moni yhdistää vielä nykyäänkin dartsin pelaamisen osaksi pubikulttuuria. Vaikka lajin suosio perustuikin alussa pitkälti pubikisojen varaan, kolmikko korostaa, että alkoholi ja pelaaminen eivät välttämättä kuulu yhteen.

–Kisoihin pääsee mukaan myös alaikäiset, vaikka pelipaikkana toimii usein baari. Sekin kertoo jo jotain, että kisoissa kyse ei ole kaljan juomisesta, Sinervo korostaa.

–Meille tämä on hauskaa urheilua, mutta myös tavoitteellista toimintaa, Aho lisää.

Lounais-Suomen Darts ry on herättänyt kiinnostusta eteläisessä Salossa ja perustajajäseniä on jo neljätoista. Kerhon tavoite on, että joukkue nousisi heti ensimmäisen kauden jälkeen sarjatasolla pykälää ylemmäs.

Lounais-Suomen Darts ry:n ensimmäinen kuukausikisa ravintola Käenpesässä perjantaina 28.4. klo 18.

 

Lisää juttua lajista ja uudesta yhdistyksestä tämän viikon lehdessä!

Jaa artikkeli: