Skip to main content

Chappe sopii maisemaan täydellisesti

Chappen markkinointipäällikkö Janeta Asplund esitteli perjantaina uutta taidemuseota vierailijoille.

Tammisaaren uusi taidemuseo Chappe avaa ovensa yleisölle sunnuntaina. Vierailijat saavat ihailla lukuisten taideteosten lisäksi myös rakennuksen kaunista arkkitehtuuria. Perjantaina taidemuseossa riitti väkeä, kun taiteilijat kertoivat vuorotellen töistään. Paikalla oli myös rakennuksen pääsuunnittelija arkkitehti Asmo Jaaksi JKMM-arkkitehdeista, joka on suunnitellut myös Amos Rex -taidemuseon.

–Ensimmäinen ajatukseni, kun tulin tähän paikalle oli se, että miten tähän voi mahtua uusi rakennus. Oli mielenkiintoista lähteä suunnittelemaan modernia nykytaiteen museota historialliseen ympäristöön, Jaaksi kertoo.

Uusi rakennus on kiinnostanut myös paikallista väkeä, sillä torstain ja perjantain aikana moni utelias silmäpari on katsellut sisään museon isoista ikkunoista, innokkaimmat ovat tulleet kokeilemaan ovea, josko museoon pääsisi jo sisälle.

Jaaksi katselee tyytyväisenä valmista taidemuseota. Hän korostaa, että onnistunut arkkitehtuuri on tärkeä osa vierailijan kokemusta.

–Taide ja arkkitehtuuri kulkevat käsikädessä, suunnittelija toteaa.

Rakennuksen pääsuunnittelijana toiminut Jaaksi kertoo, että hän katselee rakennusta aina suurena kokonaisuutena. Jos jotain tiettyjä yksityiskohtia kuitenkin pitäisi nostaa esille, mistä hän voi olla erityisen ylpeä, vastaus on helppo.

–Olen erityisen tyytyväinen siihen, miten ikkunat rytmittävät museon tiloja täydellisesti. Ikkunoiden kautta avautuu myös ihan erilaisia näkymiä Tammisaareen. Täällä voi ihailla taidetta, ja sitten istua hetkeksi alas katselemaan upeita maisemia.

 

Ensi viikon lehdessä lisää juttua Chappesta, sekä taiteilijoiden ajatuksia.

Jaa artikkeli: