Skip to main content

Cajorna tekee rakkauden kierroksen Tenholaan

Olavi Söderströmin pianosäestyksen lisäksi konsertissa kuullaan kitaraa, viulua bassoa ja hanuria. Näitä soittavat Claus Terlinden ja Teddy Granroth. Suosittu Cajorna -kuoro julistaa tänään rakkauden ilosanomaa konsertoimalla Tenholassa.

Tour d´amour – nimellä kulkeva konsertti oli toukokuussa Tammisaaren Sigurd Snåre -salissa loppuunmyyty, joten ryhmä päätti lähteä samalla ohjelmalla myös keskustan ulkopuolelle. 18 tavalla tai toisella rakkautta käsittelevää laulua on nivottu yhteen rakkauden kaupunkiin, Pariisiin, sijoittuvalla tarinalla.
– Tarina kertoo Suomesta Pariisiin häämatkalle 1950- luvulla menevästä parista. Siihen aikaan Pariisi jo kuhisi kuuluisuuksia kuten näyttelijöitä ja muusikoita, kertoo kuoron johtaja Olav Söderström.

Etenkin amerikkalaisen Cole Porterin sävellykset nousevat esiin ohjelmistosta. “What is this thing called love?” lauletaan jopa kahteen kertaan. Myös ruotsalaisen Evert Tauben sävellyksiä on mukana useampia. Unohtaa ei myöskään sovi ranskalaisia sävelmiä Cherbourgin sateenvarjoista lähtien.
– Amerikkalaisuuden ja ranskalaisuuden yhdistelmä on tässä kuitenkin dominoiva, arvioi Olav Söderström.

Solistina kuorolla on sopraano Minna Nyberg, joka aloitti kuoron viimeviikkoiset kenraaliharjoitukset monipuolisilla ääniharjoituksilla. Laulupedagogina työskentelevä Nyberg on myös laulaja, joka on erikoistunut barokkimusiikkiin.

Kookkaassa sekakuorossa on lähes 40 naista ja toistakymmentä miestä. Bygdegårdenin näyttämölle asettautuminen on pieni suoritus, mutta laulamista ahtaus ei haittaa. Pariisiin matkannutta hääparia esittävät Pia-Lena Kastus-Lindholm ja Dan Lindholm, pari myös oikeassa elämässä.
– Minun suosikkikappaleeni on “Night and day”, paljasti kuorolainen Eva Lindholm juuri ennen harjoitusten alkua.

Cajorna -kuoron takana on rekisteröity yhdistys, joka perustettiin pian kuoron perustamisen jälkeen 1990-luvun alussa. Kuoro sai alkunsa kansalaisopiston toiminnasta. Olav Söderström on johtanut kuoroa nyt kahden vuoden ajan.

Tour d´amour -konsertti Tenholan Bygdegårdenissa 2. lokakuuta klo 19. Konsertti kestää väliaikoineen noin kaksi tuntia. Lippuja on myynnissä myös ovella.

 

Jaa artikkeli: