Skip to main content

Jätehuoltoyhtiö Rouskis otti puheeksi jokin aika sitten käymäläjätteen, jota oli surutta kipattu sekajäteastiaan.  Ongelma on esiintynyt varsinkin Kemiön sekajätepisteissä. Alueella on avoimia ja  lukittuja sekajäteastioita muun muassa saarimökkiläisiä varten.
Vallitsevassa säätilassa huussijäte tekee sekajätepisteen käytöstä unohtumattoman.
Rouskis muistuttaa myös pistettä huoltavien työntekijöiden terveysriskeistä.
Liekö siihen syynä vallitseva mökkimentaliteetti vai uusavuttomuus. Ajatus käymäläjätteen kompostoinnista omalla tontilla lienee nykyään monelle kauhistus.
Käymäläjäteasia on  kuitenkin linjassa jätepisteiden  muun  väärinkäytön kanssa. Sitä tapahtuu aina kun vaan on avoin jäteastia ja siinä riittävän suuri suuaukko.
Tavalliseen ”Molokkiin” sujahtaa vaivatta vanha matka-tv, kaasugrilliä pitää vähän muotoilla ja pisimmät purkulaudat pitää pätkiä.
Jos käytöksen takana on ajatus huolehtia ympäristöstä hoitamalla kaikki mahdollinen jäte jätehuoltoyhtiön murheeksi, ollaan hakoteillä.
Jätehuoltoyhtiötä parjataan välillä, mutta sen asiakkaidenkin pitäisi nähdä vähän enemmän vaivaa jätteiden saamiseksi oikeaan käsittelypaikkaan. Huolehtia sillä tavalla aidosti ympäristöstä
Asenteet pitäisi saada nyt ojennukseen.

Jaa artikkeli: