Skip to main content

Aseman päiväkotia uhkaa loppu

Kirkonkylän uusi päiväkoti voi tietää aseman päiväkodin loppua. Siihen mennessä kuvan tytöt, kiipeilytelineellä taituroivat Kiia ja Pinja, ovat kuitenkin jo koululaisia.Perniön päivähoitokuviot ovat menossa uusiksi. Kirkonkylään kaavailtu uusi päiväkoti otti askeleen eteenpäin tiistaina, kun Salon opetuslautakunta päätti, että uudisrakennushanketta nykyisen Vuorilinnan päiväkodin yhteyteen lähdetään viemään eteenpäin.

Uusi päiväkoti olisi 6+1 –osastoinen, ja sen katon alta saisi hoitopaikan 80 prosenttia alueen lapsista.
Päivähoidon keskittäminen uuteen yksikköön tarkoittaisi näin sitä, että Perniön aseman päiväkodin toiminta loppuisi ja rakennus menisi myyntiin.
– Nykyisistä yksiköistä vain Puolukkapuisto jatkaisi toimintaansa, kertoo varhaiskasvatuspalveluiden esimies Anna Karlsson.

Vuorilinnan nykyinen rakennus jäisi varhaiskasvatuksen käyttöön edelleen.

Palvelujen keskittämiselle on perusteensa; Anna Karlsson ottaa esiin säästöt tarvikeostoissa ja kiinteistökuluissa ja tehokkuuden henkilöstöresurssien käytössä.
– Esimerkiksi sijaisjärjestelyjen teko helpottuu huomattavasti.

Ihan pian ei lapioita isketä maahan rakennustyömaalla; lautakunta linjasi, että hanke olisi investointiohjelmassa vuonna 2017.
Rakentaminen vaatii myös entistä isomman summan rahaa; alun perin investointisuunnitelmassa vuosille 2015-2018 on ollut varattuna vain vajaa 1,6 miljoona euroa. Lähtöjään tarkoituksena oli korjata entiseen lukiotaloon päivähoidolle tilat.
Nyt eteenpäin vietävän uuden rakennuksen hinta on 3,4 miljoonaa, jolloin investointisuunnitelmaan tarvitaan vielä 1,8 miljoonan euron lisäys.

.

Jaa artikkeli: