Skip to main content

Apu on valmiina

Turvapaikanhakijoille lähtee Perniöstä monenlaista välikausiä- ja talvitakkia. Kyösti Etsalo ja Irja Hiltunen esittelevät valikoimaa.SPR:n Perniön osaston omapaikassa hyllyt sananmukaisesti notkuvat.
Vaatetavaraa on myymälän puolella ja varastossa joka lähtöön: takkia, housua, paitaa, puseroa, jalkinetta ja vaikka mitä.  Vaatetta on varmasti useampi pakettiautollinen.
–  Tästä lähtee heti kuorma, kun iso pyörä Halikossa pyörähtää, sanoo Kyösti Etsalo.
Hän viittaa Märynummelle kaavailtuun turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseen.  Kun keskuksen toiminta alkaa, lähtee Perniöstä heti erä vaatetavaraa tulijoille.
–  Ihmisillä on selvästi auttamisenhalua. Meille on jo tarjottu vaatetta turvapaikanhakijoille toimitettavaksi, mutta emme ole sitä tilan puutteen takia voineet ottaa vastaan.
 
Auttamiseen liittyy myös Nälkäpäivä-keräys.   Valtakunnallisesti keräys käynnistyy tänään, mutta Perniössä perjantaina.  
Kuvioon kuuluvat torilla myytävä nälkäpäivän leipä, lipas- ja tonkkakeräykset kylällä ja lauantaina myytävä hernerokka, jonka raaka-aineet on saatu lahjoituksena.
Keräysvastaavana toimiva Kyösti Etsalo lupaa, että uusia kerääjiä mahtuu vielä mukaan.  Hän toivoo, että suhtautuminen kerääjiin olisi asiallista, vaikka SPR on maahanmuuttokeskustelussa saanut myös osakseen paljon moitteita ja haukkuja.
– Mutta SPR ei tuo yhtään turvapaikanhakijaa Suomeen, vaan se on Maahanmuuttovirasto. Me vain tuotamme heille palveluja ja olemme se työrukkanen, Etsalo muistuttaa.
Viime vuonna Nälkäpäivä-keräys tuotti Varsinais-Suomessa 115 000 euroa. Tuotto menee SPR:n katastrofirahastoon, ja rahaa käytetään kriisiapuun niin Suomessa kuin ulkomaillakin.  
Perniössä pääsee kerääjäksi ilmoittautumalla Omapaikkaan.

 

Jaa artikkeli: