Skip to main content

Anneli Pahta kaivaa ruotsin kielen varastosta

Kemiönsaaren uusi kunnanjohtaja on Anneli Pahta.
Valtuusto valitsi Pahtan virkaan maanantaina lopulta äänin 13-14.
–Kieltämättä se hieman jännitti ja vielä nettilähetyskin pätki, enkä edes nähnyt loppuratkaisua, Pahta naurahtaa maanantai-iltansa kulkua.

Hän työskentelee parhaillaan Suomen sosiaali ja terveys ry:n eli Sosten järjestöpäällikkönä ja lakimiehenä. Tarkka Kemiönsaarella aloittamisen aikataulu on vielä avoinna; nykyisessä työssä on vielä kesken projekteja, jotka on saatettava loppuun.
Toisaalta myös kunnassa eletään parhaillaan muun muassa talousarvion laadinnan aikaa.
–Keskusteluja on käyty ja aion olla itse joustava. Jos minun on tehtävä jo joitain päiviä Kemiönsaarella, niin se varmaan onnistuu.

Vaikka valtuuston päätös oli täpärä, Pahta ei usko sen näkyvän arkisessa työssä.
–Eri ryhmistä on jo tullut yhteydenottoja. Demokraattinen päätös on tehty, ja siihen osataan varmasti sopeutua.

Kemiönsaari on Anneli Pahtalle tuttu kesämökkikuntana. Viime aikoina hän on seurannut uutisointia saarelta entistä tarkemmin. Ensi tehtäviin kuuluu synnyttää hyvät keskusteluyhteydet niin kunnan työntekijöihin kuin luottamushenkilöihin.
–Sekä tietysti kuntalaiskenttään, Pahta muistuttaa.

Pahta mainitsee vahvuudekseen sen, että hänellä on kokemusta kuntasektorista, valtionhallinnosta ja myös kolmannesta sektorista.
Sote-uudistusta yritetään hitsata kasaan, mutta sen rinnalla on myös hyte, hyvinvoinnin ja terveyden palveluiden kysymys.
– Hyvinvoinnin edistämisen tehtäväthän jäävät kunnille, Pahta sanoo.
Hän ennakoi, että sen järjestämisessä vahvoilla ovat ne kunnat, joilla on kyky tehdä yhteistyötä yritysten ja järjestöjen kanssa ja myös tarvittaessa lainata sieltä toimintatapoja.

Jaa artikkeli: