Skip to main content

Aluetoimikunta vauhdittaa kiertoliittymää

Kiertoliittymän rakentaminen on vaarassa viivästyä teknisen lautakunnan päätöksen takia.Perniöntien aluetoimikunta on huolestunut kantatie 52 ja tien 183 risteykseen suunnitellun kiertoliittymän viivästymisestä.
Toteuttamiseen tarvitaan lisää rajaa, koska liittymän tulee ennakoitua kalliimmaksi muun muassa sen takia, että risteysalueelta pitää siirtää putket ja johdot  pois.
Tekninen lautakunta käsitteli lisämäärärahatarvetta ja päätti äänestyksen jälkeen siirtää koko hankeen rahoituksen talousarviokäsittelyn yhteyteen. 
Asian siirtämistä uuteen valmisteluun esitti teknisen lautakunnan kokouksessa kokoomuksen Esko E Rannikko Helena Aaltosen kannattamana.
Päätös tarkoittanee käytännössä töiden aloittamista vasta ensi vuonna, kun niiden piti alun perin valmistua tänä vuonna.  Sekin edellyttää määrärahaa ensi vuoden talousarvioon.
Tänä vuonna
Aluetoimikunta  ihmettelee lautakunnan päätöstä, koska Perniön kunta ja Tielaitos olivat allekirjoittaneet sopimuksen kiertoliittymän rakentamisesta ja kustannusten jaosta.  Järjestelytoimikunta hyväksyi sopimuksen lokakuussa.
Tielaitos kertoi tammikuussa hankkeen viivästyvän, kun se päätti käyttää aika vievää ja kustannuksia pienentävää tekniikkaa.
Maaperä risteysalueella on odotettua pehmeämpää ja tielaitos päätti tiivistää maata ajamalla siihen kiveä, joka voitaisiin myöhemmin käyttää rakentamiseen. Tiivistys olisi siirtänyt liittymän valmistumista puolisen vuotta ja säästänyt kustannuksista noin 60 000 euroa.

Jaa artikkeli: