Skip to main content

Aina on tarvetta ruualle

Jonna Lehto, Linnea Arimaa ja Sanna Lahtiranta pohtivat yhdessä, mitä tarvikkeita avustushyllyyn tarvitaan lisää.

Kun ensimmäiset ukrainalaiset saapuivat Perniöön sodan syttymisen jälkeen, paikalliset ihmiset riensivät nopeasti lahjoittamaan vaatteita ja ruokaa. Nyt tänne asettuneet perheet ovat vähitellen saaneet tärkeimmät elämiseen tarvittavat asiat itselleen, mutta moni perhe on vielä täysin ihmisten lahjoitusten varassa.

MLL:n Perniön paikallisyhdistys kerää edelleen apua ukrainalaisille. Jonna Lehto, Sanna Lahtiranta ja Linnea Arimaa istuvat yhdessä Popukassa ja katsovat, mitä tavaroita hyllyyn tarvittaisiin lisää. Ukrainalaiset käyvät aktiivisesti Popukassa tapaamassa toisiaan, hakemassa lahjoitettuja tavaroita tai kyselemässä käytännön asioiden hoitamiseen liittyviä vinkkejä.

–Yhtenä sunnuntaina tänne tuli yli 30 ukrainalaista, usein he odottavat oven takana jo reilusti ennen, kun ovet avautuvat. Tästä on tullut monelle tärkeä kohtaamispaikka, Lehto kertoo.

Avustushylly on tällä hetkellä melko tyhjä, elintarvikkeet ja hygieniatuotteet lähtevät nopeasti perheiden matkaan. Myös kodinhoitoon liittyvistä tavaroista, kuten pesuaineista on usein pulaa.

–Alussa haettiin paljon lakanoita, peittoja ja vaatteita. Nyt niille ei ole enää juurikaan tarvetta ja esimerkiksi vaatteita emme ota tällä hetkellä vastaan ollenkaan, Lahtiranta kommentoi.

 

Tämän viikon lehdessä lisää juttua aiheesta!

Jaa artikkeli: