Skip to main content

Aikuisopiskelija oppii uutta niin koulussa kuin ABC:n keittiössäkin

Mukda Heikkilä opiskelee ravintola-alan perustutkintoa ja toivoo myös työllistyvänsä alalle.Salon aikuisopistossa on parhaillaan haettavana useita opiskelupaikkoja, jotka on suunnattu erityisesti salonseutulaisille työttömille työnhakijoille. Perniöläinen Mukda Heikkilä opiskelee itse ravintola-alaa ja suosittelee sitä muillekin kiinnostuneille.
– Opiskelen näyttötutkintona hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkintoa ja valmistun kokin ammattiin, Perniön asemalla asuva Heikkilä kertoo.

 Lähipäivien oppitunneilla opitaan uusia valmistustapoja ja tekniikoita ja muun muassa omavalvontaa.
– Valitsin Suomessa kokiksi opiskelun, koska haluan oppia valmistamaan suomalaista ruokaa.

Aikuisopiston eri opintoihin sisältyy paljon myös työssä oppimista erilaisilla työpaikoilla.
Heikkilän tulevaisuuden suunnitelmissa on valmistumisen jälkeen työllistyä alalle.
–Työssäoppimispaikkani ABC Perniö ansaitsee kiitoksen. Sieltä olen saanut hyviä neuvoja ja käytännön kokemusta alasta.

Salon seudun aikuisopistossa parhaillaan haettavana olevat koulutukset toteutetaan opetusministeriöstä tälle vuodelle tulleella lisärahoituksella. Tarjolla on ennätysmäärä koulutuksia, joista osa alkaa jo joulukuussa ja osa tammikuussa 2016. 

Asiakkuusjohtaja Susanna Löf sanoo, että mahdollinen työttömyysaika kannattaa käyttää eduksi ja kouluttaa itseään. Sitä kautta pääsee työssä oppimaan ja työllistymismahdollisuudet paranevat. 
– Salossa on useita yrityksiä, jotka tarvitsevat työvoimaa. Salon seudun aikuisopisto on tänä vuonna järjestänyt yhteensä kuusi rekrykoulutusta, mikä on enemmän kuin koskaan aikaisemmin. 

Lue koko juttu painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: