Skip to main content

Adrenaliini ohjaa Sebastian Westbergiä esiintymään ulkomaille asti

Tulevana viikonloppuna Sebastianilla on esitys Alahärmän Powerparkissa uudella pyörällään.Sebastian Westberg osti ensimmäisen moponsa 8-vuotiaana. Siitä lähtien hän on innostunut kaikista kulkuvälineistä, jotka kulkevat kahdella pyörällä ja joissa on moottori.
Pari vuotta sitten Westberg alkoi harrastaa fmx eli freestyle motocrossia aktiivisesti ja nyt siitä on tullut hänelle työ. Hyppynäytökset ovat vieneet häntä ympäri Suomea ja Venäjää kuluneen kesän aikana.
Turussa rakennusmestariksi opiskelevalla Sebastianilla on kahden salolaisen tuttavansa kanssa Team Salo Freestyle –yritys. Miehet myyvät itse näytöksiään, joissa esiintyvät joko yhdessä tai yksin. Aika usein esiintyjälistalla on Sebastian Westberg ja muita hyppääjiä.
–Ajan monen eri jengin, kuten Stuntfreaksteamin, kanssa. Yrityskumppanini Nico Leinonen ja Niko Säkkinen ajavat stuntridingia ja minä fmx:ää, Sebastian selventää.

Freestyle motocross on laji, jossa hypätään 20-25 metrin matkan jopa kymmenen metrin korkeudessa. Hypyn aikana tehdään temppuja, kuten käännytään pyörän puolelta toiselle tai roikutaan sen perässä.
Sebastian nauttii ajamisesta jo temppuilun vuoksi, mutta suurta hupia tuovat myös yleisön reaktiot. Hyppäämisen tuoma adrenaliini on korvaamatonta.
–Kun vedän kypärän päähän, käsissä alkaa sykkiä. En halua tuottaa asiakkaalle pettymystä, siksi jatkan hyppäämistä, jos vain pystyn, vaikka olisinkin kaatunut.

Venäjän kiertueella Sebastianin kanssa esityksissä oli itävaltalainen ja slovakialainen hyppääjä. Jokaisella oli oma vahvuusalueensa ja esityksen koreografia pohdittiin yhdessä.
Sebastianin venäjän kielen alkeiskurssista oli reissussa hyötyä.
–Olin ainut, joka osasi lukea venäjää. Olin sattumoisin käynyt kurssin lukuvuoden aikana. Osasin kääntää kyrilliset aakkoset ja tilata ruokaa, Sebastian nauraa.
Hyppääjät kiersivät kolme eri keikkapaikkaa Pohjois-Venäjältä Moskovaan. Keikkojen välissä oli viikko aikaa harjoitella ja lomailla. Keikkatilaaja hoiti kaluston kuljetuksen, joten hyppääjät saivat lentää paikasta toiseen.
–Venäjä ei olisi ensimmäinen paikka, johon lähtisin lomalle. Se oli silti hauskin loma, millä olen ollut. Sain ajamisesta palkkaa ja uutta kokemusta sekä tutustuin uusiin ihmisiin ja paikkoihin.

 

Lue koko juttu viikon 32 painetusta lehdestä.

Jaa artikkeli: