Teijolla puhuttiin tiistai-iltana alueen kylien kehittymisestä.
Tekeillä on varsin kattava kyläsuunnitelma, eikä ihmetellä sovi että kyläsuunnitelmaseminaariin saatiin liikkeelle myös kaupungin viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä. Yksin Teijo on liki tuhannen asukkaan teollinen taajama, ja kun samaan kokonaisuuteen kuuluvat niin Matilda vapaa-ajanpalveluineen kuin Kirjakkalan ja Mutaistenkin kylät, painoarvoa asukkaiden ajatuksilla on oltava.
Yksi tiistain mielenkiintoisista ajatuksista oli idea kiertävästä ”terveysautosta”. Kyseessä on vielä pelkkä heitto, mutta voipa siinä nähdä jotain nostalgistakin: vuosikymmeniä sitten maalaiskunnissa tunnettiin esimerkiksi kiertävät terveyssisaret, jotka mopedilla liikkuivat sinne, missä apua tarvittiin.
Ajatus on mielenkiintoinen ja jossain tapauksissa varmasti jalostamiskelpoinen. Kuitenkin perussyynä siihen, että esimerkiksi Teijolla ei olla aivan tyytyväisiä perusterveyspalvelujen saatavuuteen, ei liene se ettei niitä ole – vaan se, ettei niiden luokse päästä.
Olisiko sittenkin helpompaa ja tarkoituksenmukaisempaa järjestää tarvitseville kyyditykset esimerkiksi nykyisille terveysasemille.
Oma, erillinen asiansa on, miten isoksi Teijon alue kasvaa. Salon keskustasta on jo nyt kaavoitettu uutta asuinaluetta Merikulman suuntaan, ja uudisrakentamista kaavojen sallimissa rajoissa on Teijolla kaiken aikaa. Missä kulkee se raja, että esimerkiksi kiinteää terveydenhoitajan toimipistettä aletaan alueelle harkita.
Mallia voisi hakea vaikkapa Pirkanmaalta: Ylöjärvellä toimivasta maan ensimmäisestä terveyskioskista voi hakea ilman ajanvarausta apua pikkuvaivoihin, kysyä neuvoa tai vaikka mittauttaa verenpaineensa.
Kokemukset kioskista ovat olleet toistaiseksi hyvät.