Skip to main content

Tuohikodosta taiteen esittelytila?

Kiskontien aluetoimikunta alkaa selvitellä Tuohitussa sijaitsevan Tuohikodon käyttöä.  Simo Oksanen ja Helmi Salomaa ovat molemmat työskennelleetkin Tuohikodon tiloissa, Oksanen opettajana ja Salomaa postivirkailijana.
Aluetoimikunnan kokouksessa  asialistalla oli käsiteltävänä mm. kaksi Helmi Salomaan tekemää aloitetta. Toisessa hän ehdottaa, että Tuohikodosta voisi tehdä taiteen esittelypaikan pienimuotoiselle näyttelytoiminnalle.
– Me paikalliset taiteen harrastajat olemme jo aika iäkkäitä valvomaan. Valvoja voisi pitää täällä samalla vaikka kahviota, ehdottaa Helmi Salomaa.
Kokemusta Tuohikodossa pidettävästä näyttelytoiminnasta tuli Salomaalle ja Tuohitun muille taideihmisille jo vuosikymmenen alussa, kun he järjestivät useita viikonloppuja kestäneen yhteisnäyttelyn tiloissa.
Eikä tila olisi vain lähiseudun asukkaille rajattu, muutkin voisivat sitä käyttää.
Kyläläisten omistuksessa olevalla Tuohikodolla on tällä hetkellä hyvin vähän käyttöä. Vain vapaamuotoinen eläkeläiskerho kokoontuu joka toinen viikko. Joulujuhlat pidettiin tosin viime vuoden lopulla, kun kyläyhdistys saatiin taas herätettyä henkiin pitkän hiljaiselon jälkeen.
Vielä pari vuosikymmentä sitten kerhoja oli useita.
Naisten voimistelu kesti 90-luvulle saakka, ja jonkin aikaa toimi myös miesten voimisteluryhmä. Englantiakin sai aikanaan opiskella Tuohikodon tiloissa.
2000-luvun alussa Tuohikotoa remontoitiin ryhmäperhepäiväkodin tiloiksi, mutta koskaan lapsia ei lopulta paikalla hoidettu.
Harrastusmahdollisuuksia löytyisi tälläkin hetkellä ilman välinehankintoja.  Isossa salissa on varsin hyväkuntoinen pingispöytä, ja mailatkin ovat vielä tallella.
– Voi olla, että kaupungilla ei ole kiinnostusta tilan suhteen, koska se ei omista sitä, mietiskelee talon toisessa päässä asuva Simo Oksanen.

Lue lisää Perniönseudun Lehdestä

Jaa artikkeli: