Omaa aktiivisuutta
Teijolle kuskataan kesän aikana bussikaupalla Salon keskustan asukkaita tutustumaan alueeseen.
Asialla ovat alueen matkailuyrittäjät ja tietysti kyläyhdistys kantaa kortensa kekoon sekin.
Ajatus tuoda ihmisiä paikan päälle sen sijaan, että kylästä pakattaisiin palanen messuosastolle, onkin raikas. Matkaa ei ole mahdottomasti, mutta Salon keskustassa saati uuden kaupungin pohjoisreunalla asuu varmasti ihmisiä, joille Teijon seudun monipuolinen tarjonta ei ole lainkaan tuttua. Ajatus on myös tältä kannalta ajatellen terveellä pohjalla: paikkaa voidaan tehdä välillä tutuksi myös oman kaupungin yli 50 000 asukkaalle ennen kuin pannaan kaikkia markkinointirahoja siihen että kehuttaisiin tarjontaa pitkin Suomea.
Teijon matkailuyrittäjät ovat jo oivaltaneet sen, että vaikka toimijoita varsin pienellä alueella on monta, kyseessä ei ole kilpailutilanne.
Vielä yksittäistapauksia
Helsingin käräjäoikeus päätti viime viikolla pitää murhasta todennäköisin syin epäiltynä vangittuna hoitajan, jonka epäillään myrkyttäneen useita potilaitaan vuosien mittaan. Jutun käsittelyssä ennen viimeistä pistettä mennee vielä aikaa.
Suomalainen terveydenhoitojärjestelmä tuntuu olevan otsikoissa tämän tästä; ns. insuliinisurmista ei ole vielä paljoa aikaa, kun vastaavantapaista vyyhteä pengotaan taas.
Ei ole ihme, että poliisi kaipaa lisää esimiesvalvontaa terveydenhuoltoon, jotta vastaavia tapauksia ei enää syntyisi. Vaatimus voi tuntua kestämättömältä sillä puolella pöytää, missä rahasta päätetään: lisää esimiehiä voi tarkoittaa tinkimistä jostain muualta. Samalla hoidettavien määrä ei kuitenkaan ainakaan vähene. Valvonnan joka tapauksessa olisi syytä tehostua, tai terveydenhoitoala saa maineeseensa kolhuja. Tätä eivät varmastikaan toivo palvelujen tarjoajat, ostajat tai hoitoalan työntekijät, joista valtaosa on osaamiseltaan ja asenteeltaan erinoamaisia ammattilaisia.
Tärkeää olisi muistaa, että Helsingin tapauksessakin kyseessä on vasta epäily. Lisäksi voidaan edelleen puhua yksittäistapauksista.