
Antsun sinapin tuotanto siirtyi Perniöön vuonna 2019. Sinapinsiemenet taipuvat muuhunkin kuin vain sinappikastikkeen raaka-aineeksi. Kuva kilpailujärjestäjän.
Perniöläinen Jellow Factory menestyi Kemiönsaarella viikonloppuna järjestetyssä artesaaniruoan SM-kilpailussa.
Yrittäjäpariskunta Taija ja Jonas Jokilehdon vetämä yritys osallistui kisaan kasvis- ja sienituotteiden sarjassa, missä “Antsun pikkelöity kotimainen sinapinsiemen” voitti kultaa.
Tuomaristo toteaa, että kyseessä on tyylikäs ja tasapainoijnen tuote, jossa sinapinsiemenet on hyödynnetty oivaltavasti.
Yritys valmistaa Antsun sinappi -tuotemerkillä myös varsinaisia sinappeja Perniössä.
Kilpailuissa muun muassa ruokamatkailusarjassa menestystä tuli Saloon halikkolaiselle Vaski Ciderille.
Kemiönsaarelle ja Raaseporiin meni myös palkintoja: muun muassa kemiönsaarelainen Kullas Gård palkittiin juurileipien sarjassa, Närbodenin “Sommarcooler” marja- ja hedelmämehujen sarjassa ja Pohjassa toimiva West Gård palkittiin lumikinkustaan ja andouilette-makkarastaan. Kilpailussa oli osanottajia Kajaanista asti.







