Skip to main content

Viitisenkymmentä taloutta joutui Postin patistuksesta postilaatikkotalkoisiin

17.10.2024Uutiset

Lasse Haapaniemi käytti sähköporaa. Apua laatikoiden kiinnittämisessä tuli Lasse Nyströmiltä ja Timo Lehtiseltä.

Syyskuun puolessavälissä reiluun viiteenkymmeneen postilaatikkoon ilmestyi Perniön postinjakelun allekirjoittamia tiedotteita, joissa ilmoitettiin postilaatikkojen olevan liian matalalla jakelun ergonomisuutta ajatellen. ”Hienoa, jos nostaisit laatikon korkeutta jo 15.10.2024 mennessä.”, tiedotteessa kehotettiin.

Mukana oli myös yksityiskohtaiset ohjeet rakentamiseen.
– Korotuskehotuksen taustalla on ennen kaikkea työturvallisuus ja ergonomia. Laatikoiden sijoittelu ja korkeudet perustuvat postilakiin ja Traficomin ohjeisiin. Laatikon täyttöaukon korkeudeksi suositellaan noin 100 – 110 senttimetriä maanpinnasta. Korotuskehotus on annettu talouksille, joissa postilaatikko on suositusta huomattavasti alempana, sanoo palvelupäällikkö Toni Aromaa.

Aromaan mukaan postilaatikkojen mataluus häiritsee erityisesti talvella.
– Tällöin laatikkoon ylettyy vielä huonommin, jos se on kovin alhaalla.

Saariluomantiellä asuvat Elina ja Lasse Haapaniemi sekä Lasse Nyström olivat jo pari vuotta sitten huomanneet, että useita postilaatikoita kantanut teline Saariluomantien ja Tammitien risteyksessä oli lahonnut aika pahasti ja vaatisi uusimista.
– Silloin juteltiin asiasta, mutta sitten se jäi. Nyt kun tuollainen kehotus tuli, niin päätettiin vihdoinkin ryhtyä hommiin, sanoivat Lasset Haapaniemi ja Nyström nikkaroidessaan uutta postilaatikkotelinettä viime lauantaina.

Kun useisiin saman telineen postilaatikoihin tulee sama kehotus, tarvitaan yhteistyötä. Elina Haapaniemi laati saman tien oman yhteistyöehdotuksensa, jonka hän tiputti kaikkiin postilaatikoihin. Netistä Haapaniemet olivat jo etsineet jo yhdenmukaiset postilaatikot ja niiden nimikyltit. Hinnaksi tuli noin 50 euroa taloutta kohti. Kaikki vastasivat myönteisesti tarjoukseen.

Jaa artikkeli: