Skip to main content

Sebastian Westberg Särkisalosta on vuoden yksinyrittäjä

Särkisalosta kotoisin oleva Sebastian Westberg on vuoden yksinyrittäjä. Hänet palkittiin lauantaina valtakunnallisten yrittäjäpäivien gaalassa Seinäjoella.
Sebastian Westberg on freestyle motocrossin ammattilainen, joka järjestää Sebfmx Events Oy-yrityksensä kautta niin ajoesityksiä kuin nuorten leirejä ja muutakin tapahtumatuotantoa.

Palkintoraati totesi, että kyky kaupallistaa oma osaaminen on yrityksen ydin.  Westberg on kiertänyt ajamassa tapahtumissa eri puolilla Suomea sekä myös ulkomailla.  Kaiken alku on kuitenkin kotitilalla Ulkoluodossa, minne rakennetulla radalla yrittäjä nuorena alkoi harjoittelun. Iso osa tekemistä on sosiaalinen media, missä Westbergin seuraajista jopa puolet on muualta kuin Suomesta. Westbergin taiturointia on nähty myös miehen kotiseudulla ja Särkisalon kesätapahtumiin kuuluu yrittäjän kotisaarella järjestettävä Sebfmx Fest -tapahtuma. Ajorata on yhä sijoillaan Särkisalossa, minne yritykselle on rakennettu lisätilaakin, vaikka Westberg itse varsinaisesti asuukin Turussa.

Palkintoraati toteaa, että yrittäjä haluaa esimerkillään kannustaa lapsia ja nuoria turvalliseen moottoriurheiluun. Yritys huomioi vähäpäästöisen ajamisen sekä tuottaa toimitiloille vaadittavan energian omavaraisesti.

Vuoden yksinyrittäjien palkintosumma on 15 000 euroa. Tämän mahdollistaa Yksityisyrittäjäin Säätiö.

Viime vuonna Westbergin kansainvälisen yrittäjyyden palkitsi Perniön-Särkisalon yrittäjäyhdistys. Tuolloin yrittäjä kiitteli haastattelussa itse paikallisilta yrittäjiltä saamaansa tukea.

 

Jaa artikkeli: