Skip to main content

Salolaissuklaat maistuivat Euroopassa kultamitalien arvoisesti – Petri Sirén toimittaa suklaita jopa kuningasperheiden luksusjahdeille

Voittajat lautasella: Petri Sirénin suunnittelemien ja valmistamien praliinien täytteenä on puolukkaa ja vadelmaa sekä tyrniä ja hunajaa.

Petri Sirén oli perjantaiaamuna yrityksensä myymälässä Halikossa yhtä hymyä.

Mathildedalissakin aiemmin toimineen Petris Chocolaten perustaja ja pääsuklaamestari oli saanut jälleen vastaanottaa kaksi kansainvälistä tunnustusta. Petris Chocolaten suklaat menestyivät tällä kerralla International Chocolate Awardsin Euroopan-kilpailussa kahden kultamitalin arvoisesti; lisäksi tuomisina oli hopea- ja pronssipalkinnot.

Kultaa voittivat puolukka-vadelmapraliini sekä tyrni-hunajakinuskimakeinen.
–Pohjoisten villimarjojen käyttö on eteläisessä Euroopassa tosi kova juttu.  Siellä on toki marjoja, mutta ne ovat viljeltyjä ja ihan eri tuote, toteaa Sirén.

Raati sai maistellakseen osaksi hyvin paikallisia raaka-aineita: hunaja, tyrni tai kaura eivät ole tehneet pitkää matkaa tuottajalta lopputuotteeseen.

Kaksi kultatuotetta Sirén suunnitteli Michelin-gaalaan. Kolmaskin tuote oli, mustikka-jugurttipraliini. Yrittäjää huvittaa itsekin jälkikäteen se, että kolmas tuote jäi epähuomiossa lähettämättä kilpailuun.
–Asiakkaalta ei saa jäädä mitään pois, mutta tämän voi ottaa huumorilla.

Euroopan-kilpailua seuraa kansainvälinen kilpailu.  Nyt suomalaissuklaiden taakse jäi muun muassa ranskalaisia ja belgialaisia tuotteita, mutta Petri Sirén muistuttaa, että osaamista on ympäri maailman: ihan lähellä Ruotsissa on kovaa tekemistä, mutta niin myös esimerkiksi Japanissa.
–Japanilaisissa ja ranskalaisissa on jotain samaa. Siellä ollaan tosi ylpeitä osaamisesta, Sirén miettii.

Michelin-gaalaan suunnitellut makeiset vaativat jopa sata eri koeversiota ennen kuin lopputulos miellytti tekijäänsä: miten yhdistää eri kerrokset niin, että mukana on valuvaa, pehmeää, rapeaa, makeaa, vähän suolaista, vähän katkeraa ja niin edelleen.

Kilpailujen lisäksi Petris Chocolaten tuotteita on maisteltu muutenkin kansainvälisissä piireissä.Sirén palasi täksi viikoksi kotimaisemiin.   Hän vieraili ensin Ranskan Antibesissa Superyacht Foodie -tapahtumassa ja sen jälkeen Monaco Yacht Showssa  luksusjahteja välittävän Fraserin tapahtumassa valmistamassa ja maistattamassa suklaita.
–Asiakaskunta on sitä, joka on jo mielestään kaiken maistanut ja kokenut.  Se totta kai imarteleekin, jos heille voi tuottaa elämyksen, Sirén toteaa.

Suklaamestari muistuttaa Antibesissakin nähdystä maailman rikkaiden tasosta, jossa Porsche ei vielä ole mitään.

 

Jaa artikkeli: