Skip to main content

Esimerkillä johtaminen lähtee pahvinpalasta

Anssi Lahti on vastannut Perniön S-marketista vuodesta 2018 lähtien.

Anssi Lahti ottaa vieraan vastaan, lähtee viemään juttusille taukohuoneeseen ja poimii matkallaan marketin lattialta sille pudonneen pienen pahvinpalan viedäkseen sen roskikseen.
–Se on esimerkillä mukana olemista. Pyrin olemaan mukana kaikissa kaupan töissä, Lahti pohtii.

Ennen roskan noukkimista Lahti on vaihtanut pari sanaa tutun asiakkaan kanssa; marketpäällikkö antaa kaupalle yhdet kasvot, etenkin kun takana on jo useampi vuosi samassa tehtävässä.

Anssi Lahden työ on saanut myös tunnustusta: mies valittiin S-ryhmän tämän vuoden Ässäpäälliköksi.  Tämä palkinto myönnetään joka toinen vuosi niille S-ryhmän päälliköille, jotka ovat osoittaneet työssään esimerkillisiä esihenkilötaitoja ja johtaneet yksikköään menestyksellä.

Anssi Lahti toteaa, että tunnustusta ei tulisi ilman hyvää työyhteisöä – mutta kysytään silti; mikä muu kuin esimerkki tekee hyvän esihenkilön?  Lahti nostaa esiin työntekijöiden kuuntelemisen ja sen, että pulmiin haetaan myös ratkaisuja.

Marketpäällikön päivään kuuluu väistämättä myös toimistohommia, mutta Lahti sanoo viettävänsä toimistossa vain sen ajan, mikä on tarpeen.

Perniön S-market voi olla kauppojen joukossa pieni: vakituisia työntekijöitä on parikymmentä ja kesällä määrä lähes kaksinkertaistuu.   Kesätyöpaikat kaupan alalla kiinnostavat ja Lahti uumoilee tietävänsä siihen ainakin yhden syyn.
–Kokemus asiakaspalvelusta on monelle se, mitä kaupasta halutaan.

Koko juttu 19.9. Perkkarissa!

 

 

Jaa artikkeli: