Skip to main content

Sinilevä ajoi uimakoululaiset Särkisalosta Kirakanjärven vesiin

Kirakanjärvellä riitti maanantaina vilskettä, kun Janita Kylänpää luotsasi uimakoululaisia.

Särkisalon vanhemmat ry:n järjestämä uimakoulu alkoi maanantaina tapahtumarikkaissa merkeissä.

Sinilevää löytyy nyt melkein jokaiselta rannalta, mikä hankaloittaa myös uimisen opettelua. Koulun oli tarkoitus alkaa Klippulan uimarannalla, mutta aamulla siellä oli vastassa lautallinen levää. Siitä järjestäjien matka jatkui kohti Meripirtin uimarantaa, missä oli edessä sama pulma. Sieltä matka kulki Förbyn uimarantaan, jossa arvatenkin odotti samanlainen näky kuin kahdessa edellisessäkin paikassa.

Neljäs kerta sanoi toden, ja uimakoulu päästiin järjestämään Kirakan uimarannalla. Etsintäpartion vuoksi ryhmät kulkivat puolisen tuntia aiotusta aikataulusta myöhässä.
–Tämä aamu oli aikamoinen, pakko myöntää. Tässä mennään päivä kerrallaan tämä viikko, niin katsotaan missä olemme huomenna, uimakoulun järjestäytymisestä vastaava Anneli Westberg kertoi jo hieman nauraen.

Uimakoulut pyörivät tämän viikon maanantaista perjantaihin. Ryhmiä on sekä vasta uimaan opetteleville että jo edistyneemmillekin uimareille. Alkeisryhmiä pidetään tänä kesänä kaksi, sillä kysyntää oli niin paljon.

Osa lapsista on aloittanut aikaisempina kesinä uimaan opettelemisen samaisessa Särkisalon vanhempien järjestämässä uimakoulussa ja palannut tänä kesänä jatkamaan opettelemista.
–Olen ollut täällä opettamassa uimakoulua, niin kauan kuin näitä on järjestetty, uimaopettaja Janita Kylänpää muistelee.

Pitkästä urastaan huolimatta maanantaina oli ensimmäinen kerta, kun Kylänpää opetti uimista Kirakan uimarannalla. Hän on kuitenkin uimakouluopettajana tottunut nopeisiinkin päätöksiin ja soveltamiseen erilaisissa olosuhteissa. Ranta on kallioisempi ja kivikkoisempi kuin ne kolme vaihtoehtoa, mitkä aamulla kierrettiin. Matalan hiekkarannan sijaan Kirakassa järvi syvenee nopeasti ja rantaviiva on lyhyempi.

Millaista oli meno järvellä, se selviää 25.7. lehdestä!

Jaa artikkeli: