Skip to main content

Kiskonjoen edustan verkkokalastuskiellon alue kasvaa

Kuvan vedet kuuluvat kieltoalueeseen. Kuva on otettu Ranmarinan sataman laiturilta kohti Krailanselkää. Vasta selällä saa verkoilla kalastaa.

Kiskonjoen edustan verkkokalastuskiellon alue kasvaa ja kieltoaika pitenee.
Asiasta on tehnyt päätöksen Varsinais-Suomen Ely-keskuksen kalatalouspalvelujen yksikkö. Muutosta oli hakenut Kemiönsaaren-Särkisalon kalatalousalue.

Tällä päätöksellä verkkokalastuskielto on vuoteen 2029 asti voimassa vuosittain elokuun 15. päivästä vuoden loppuun.

Lounais-Suomen kalatalousalue otti lausunnossaan kantaa asiaan ja totesi, että kielto voisi olla jopa ympärivuotinen, sillä tehdyn radiotelemetriaseurannan perusteella meritaimenet liikkuvat joki- ja merialueen välillä ympärivuotisesti, kunhan joessa on tarpeeksi virtaamaa. Kalatalousalue toteaa lausunnossaan, että Kiskonjoella on viime vuosina tehty paljon toimenpiteitä, joilla vaelluskalojen elinolosuhteita pyritään parantamaan.

Kiskonjokea pidetään hakemuksessa yhtenä arvokkaimmista Itämereen laskevista meritaimenen lisääntymisjoista ja joen alaosilla esiintyykin alkuperäinen meritaimenkanta. Verkkokalastuskiellon laajentaminen antaa vaelluskaloille paremmat mahdollisuudet vaeltaa merestä jokeen sekä joesta merelle. Nykyinen kieltoalue on kilometrin pituinen ja perustuu lakisääteiseen vaelluskalavesistön edustan verkkokalastuskieltoon.

Nyt alue laajenee niin, että verkkokalastus on kiellettyä koko Laukanlahdella ja siitä lounaaseen ohi jokisuun. Myös koko Soukonlahti muuttuu kieltoalueeksi, samoin salmi siitä etelään Krailanselän reunalle asti. Manteretta ja Kaukassaloa erottava suntti on kieltoaluetta koko mitaltaan.

Jaa artikkeli: