Perniössä saatetaan lähitulevaisuudessa valmistaa sinappia jopa paikallisista tai ainakin varsin lähellä viljellyistä sinapinsiemenistä.
Jellow Factory Oy jatkoi vuonna 2019 perinteikkään Antsun sinapin valmistusta Perniössä. Yritystä pyörittävät perniöläiset Taija ja Jonas Jokilehto.
Nyt yrityksellä on käynnistymässä kehityshanke, jossa valmistukseen halutaan ottaa lisäaineeton ja lähellä viljellyistä siemenistä valmistettu sinappi.
–Sehän olisi unelma, että raaka-aine olisi jopa perniöläistä, sanoo Taija Jokilehto.
Hanke otti askeleen eteenpäin, kun Ykkösakseli ry päätti myöntää yritykselle tuotekehitystukea 10 000 euroa. Parhaillaan käynnissä ovat neuvottelut mahdollisten sopimusviljelijöiden kanssa.
Jos kaikki sujuu kaavaillusti, saadaan ensimmäinen erä kotimaista sinappia viljelyyn jo ensi kesäksi.
Siemenet ovat vasta osa koko hanketta; yksi selvitettävä asia liittyy siemenien jauhamiseen sinappijauheeksi. Taija Jokilehto sanoo, että tämä vaatii omanlaistaan myllykalustoa.
Koko juttu 27.1. Perkkarin digi- ja painetussa lehdessä!